Пилотът на Yamaha Валентино Роси ще пропусне предстоящата този уикенд

...
Пилотът на Yamaha Валентино Роси ще пропусне предстоящата този уикенд
Коментари Харесай

Валентино Роси ще пропусне ГП на Арагон заради COVID-19

Пилотът на Yamaha Валентино Роси ще пропусне идната този уикенд конкуренция за Гран При на Арагон в клас MotoGP откакто даде позитивна проба за COVID-19. Новината за позитивни тест бе доказана от самия италианец в неговите профили в обществените мрежи.

„ За страдание когато се разсъниха тази заран не се усещах добре. Костите ме боляха и имах нараснала температура и незабавно се обадиха на лекар, който ме тества два пъти. „ Бързият PCR тест “ даде негативен резултат, също като теста, който си направих във вторник. Вторият обаче, резултатите от който получих в 16 часа локално време, за жал бе положителен. Разочарован съм, че ще би трябвало да пропусна надпреварата на „ Арагон “. Ще се опитам да бъда оптимист, само че мисля, че и вторият кръг на „ Арагон “ другата седмица също ще бъде пропуснат от мене. Тъжен съм и съм сърдит тъй като направих всичко допустимо да се съобразя с протоколите за сигурност. Въпреки че пробата, който ми бе изработен във вторник бе негативен, аз бях в само-изолация от идването ми от Льо Ман. Както и да е, станалото е станало и не мога да направя нищо с цел да трансформира обстановката. Сега ще последвам препоръките на медиците и се надявам да се усещам по-добре допустимо най-скоро “, написа Доктора.

Все още не е ясно дали от Yamaha ще намерят заместител на Роси за първия уикенд на „ Арагон “, само че в случай че италианецът се наложи да пропусне и второто съревнование на испанското трасе е изцяло допустимо неговото място да бъде заето от тест водача на японския отбор Хорхе Лоренцо.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР