Пилотът на Yamaha в мотоциклетният клас на рали Дакар Андрю

...
Пилотът на Yamaha в мотоциклетният клас на рали Дакар Андрю
Коментари Харесай

Състезател отпадна от рали Дакар заради замърсено гориво

Пилотът на Yamaha в мотоциклетният клас на рали Дакар Андрю Шорт приключи своето присъединяване в маратонската конкуренция по време на нейния втори стадий, откакто от уредниците му дадоха нечисто гориво.

Мотоциклетът на американеца изгасна единствено седем километра след втория пункт за презареждане по време на 457 километровото тестване от Биша до Уади Ад-Даузир, като това принуди Шорт да употребява асистенция от страна на уредниците, с цел да стигне до финала, което автоматизирано го вади от конкуренцията. В Бивака на финала обаче, неговият екип откри, че горивото, с което той е разполага е било примесено с вода и това е довело до изгасването на мотора. Когато в резервоара е било сипано чисто гориво, моторът е проработил безпроблемно.

Това даде причина на Yamaha да изиска от уредниците последните 190 километра от втория стадий да бъдат извадени от ралито, защото още няколко състезателя са се оплакали от вода в резервоара. Потенциално изключване на тези километри от надпреварата, щеше да разреши на Шорт да се върне в конкуренцията, само че уредниците отхвърлиха да създадат това, защото в правилника няма разказан сходен случай.

„ Андрю получи гориво от нов барел по време на второто презареждане във втория стадий, само че то бе нечисто с вода, която попадна в резервоара. Това докара до неговото прекъсване единствено седем километра по-късно, и е в действителност разочароващо да забележим цялата работа по подготовка и всичко да отиде напразно поради нещо отвън нашия надзор.

„ Тъй като нечистото гориво ни беше предоставено от уредниците ние поискахме от тях те да замразят резултатите от стадий до второто прекъсване за дозареждане, което щеше да разреши на Андрю да се върне в ралито, само че молбата ни беше отхвърлена. Това е разочароващо, само че ралито продължава и ние би трябвало да се фокусираме върху нашите оставащи четири водача, които правят ужасно своята работа “, съобщи ръководителят на Yamaha Алексадър Ковалски.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР