Пилотът на Yamaha в MotoGP Валентино Роси е дал нова

...
Пилотът на Yamaha в MotoGP Валентино Роси е дал нова
Коментари Харесай

Валентино Роси с нов положителен тест за COVID-19

Пилотът на Yamaha в MotoGP Валентино Роси е дал нова позитивна проба за COVID-19, което заплашва неговото присъединяване в Гран При на Валенсия този уикенд.

Доктора към този момент пропусна две надпревари поради ковид, като той се завърна в Гран При на Европа предишния уикенд, само че неговото присъединяване завърши след едвам пет обиколки поради механически повреди. Преди това той прекара 24 дни в изолираност, в които бе тестван неколкократно, като някои от пробите дадоха положителен резултат. Доктора въпреки всичко бе позволен до присъединяване предишния уикенд, откакто даде два негативни теста за COVID-19, само че пропусна петъчните две свободни тренировки, когато бе заместен от американския играч в Световния супербайк шампионат Гарет Герлоф.

Роси въпреки всичко ще може да взе участие във втората поредна конкуренция на „ Рикардо Тормо “ в случай че даде негативен тест за COVID-19 на следващия ден. Ако това не се случи той най-вероятно ще пропусне и Гран При на Португалия идната седмица, като от Yamaha към този момент потвърдиха, че Герлоф още веднъж ще бъде заместител на Доктора при потребност.

С новата позитивна проба на Роси, проблемите с COVID-19 за Yamaha единствено не престават. До момента с изключение на Доктора, инфектирани още бяха механици и инженери на японския отбор. Това се случи на два пъти през сезона, първия по време на Гран При на Франция, до момента в който вторият бе предишния уикенд.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР