Пилотът на Yamaha Маверик Винялес заяви, че е очаквал партньорството

...
Пилотът на Yamaha Маверик Винялес заяви, че е очаквал партньорството
Коментари Харесай

Винялес: Мислех, че с Роси се работи доста по-трудно

Пилотът на Yamaha Маверик Винялес съобщи, че е очаквал партньорството му с Валентино Роси в MotoGP тима да бъде по-трудно в сравнение с е то в действителност. Младият испанец зае мястото на Хорхе Лоренсо след няколко прекарани сезона в Suzuki и стартира годината извънредно обещаващо с три победи от първите пет надпревари. За да отстрани казуса на мотора със задното сцепление обаче Yamaha стартира да опитва с разнообразни типове шасита, което в последна сметка ги докара до най-лошия им сезон от цяло десетилетие насам.

Винялес завърши годината на трета позиция, само че въпреки всичко пред Роси, чийто режим бе нарушен поради счупения му крайник в края на август.

" Мислех, че с Роси за съотборник ще е доста по-трудно почтено казано. Всъщност ние се сработихме сносно, почитаме се и успяхме да минем през подли моменти този сезон, което е доста значимо ", показа Винялес пред Autosport.
Гледай Роси, Маркес, Довициозо и всички останали звезди на MotoGP онлайн по Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2 Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР