Пилотът на Уилямс Никола Латифи разкри, че е станал жертва

...
Пилотът на Уилямс Никола Латифи разкри, че е станал жертва
Коментари Харесай

Пилот от Ф1 получавал смъртни заплахи след Гран при на Абу Даби

Пилотът на Уилямс Никола Латифи разкри, че е станал жертва на съществени нападки в обществените мрежи, които даже са включвали смъртни закани, след отпадането си от финалната за сезон 2021 във Формула 1 Гран При на Абу Даби.

„ Здравейте всички. Умишлено стоях надалеч от обществените медии, с цел да могат да се успокоят нещата от последното съревнование “.

„ Много се говореше за обстановката, която породи след отпадането ми в Абу Даби. Получих хиляди известия в сметките ми в обществените мрежи, както обществени, по този начин и директни. Повечето бяха в моя поддръжка, само че в някои от тях имаше доста ненавист и oбиди. Опитвах се да намеря най-хубавия метод да се оправя с това. Да го пренебрегвам ли или да продължа? Или би трябвало да се оправя с него и да се изправя пред по-големия проблем, който за жалост е действителност, когато употребявате обществените мрежи? “, сподели Латифи.

„ Това не е някакво инсценирано изявление. По-скоро аз изричам своето мнение с вярата това да провокира нови диалози по отношение на онлайн издевателството и фрапантните последствия, който може да има върху хората. Използването на обществените медии като средство за офанзива против някого със известия за ненавист, обиди и закани за принуждение е шокиращо “.
„ Връщайки се към спортния уикенд, осъзнах какво може да се случи след развяването на карирания байрак. Почувствах, че би било най-добре да изключа сметките си в Инстаграм и Туитър от телефона си за няколко дни. Това приказва за всичко, което би трябвало да знаем за какъв брой грубо може да бъде онлайн пространството. Последвалата ненавист, обиди и закани в интернет не бяха изненада за мен, защото това е суровата действителност на света, в който живее сега. Говоренето на отрицателни неща в мрежата не ми е непознато. Всеки състезател, който е на международната сцена знае, че това идва рано или късно. Но както сме виждали още веднъж и още веднъж във всички разнообразни спортове, нужен е единствено случай в най-неподходящия миг, с цел да се раздухат нещата. Това, което ме шокира, беше рисковия звук на омразата, негативизма и даже смъртните опасност, които получих “.
„ Размишлявайки върху случилото се по време на надпреварата, имаше единствено една група хора, на които трябваше да се извиня за отпадането. Това бяха моят екип. Направих го незабавно откакто се прибрах в бокса. Всичко останало, което последва, бе отвън моя надзор “.

„ Някои хора споделиха, че съм се борил за позиция, която не е от изключително значение имайки поради оставащите обиколки до края. Независимо от това дали се състезавам за победи, сцени, точки или даже последно място, постоянно давам всичко от себе си до развяването на карирания байрак. В отношение съм като всеки един различен водач в света. За хората, които не схващат или не са съгласни, това е добре за мен. Всеки може да има лично мнение. Но потреблението на тези мнения за ненавист и закани за принуждение освен към мен, а към най-близките ми хора споделя, че тези хора не са същински почитатели на спорта “, изясни Латифи.

„ Благодаря на всички почитатели и хора, които ме поддържаха по време на тази обстановката. Видях и прочетох доста от вашите известия и те са доста значими за мен. Докато очаквам с неспокойствие Нова година, се надявам претърпяното по време на Гран при на Абу Даби да оказват помощ за усилването на това обръщение. Просто бъдете по-мили “.
„ Искам да пожелая на всички радостни празници. Пазете се и бъдете здрави. С неспокойствие чакам да се върнем на верния път през 2022 “, приключи Николас Латифи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР