Пилотът на Уилямс Никола Латифи остана единственият този сезон във

...
Пилотът на Уилямс Никола Латифи остана единственият този сезон във
Коментари Харесай

Хил: Латифи няма скорост, за да остане във Формула 1

Пилотът на Уилямс Никола Латифи остана единственият този сезон във Формула 1, който към момента няма извоювани точки. Канадецът остана в сянката на Ник де Врийс, който по неотложност смени Алекс Албон на “Монца ” и съумя да приключи в Топ 10.

Световният първенец във Формула 1 за 1996 година Деймън Хил е на мнение, че поради тези резултати Латифи не заслужава да остане и следващата година в спорта, защото договорът му с Уилямс изтича в края на този сезон.

“Съжалявам, че би трябвало да го кажа, само че обстоятелствата са такива - изясни Хил. - Латифи в действителност не разполага с тази скорост, която да му разреши да остане във Формула 1. Да, той направи няколко положителни надпревари, само че на “Монца ” в другата кола седна водач, който дебютира във Формула 1 и се оправи фантастично със задачата. ”
 Какво сподели Верстапен на Де Врийс преди старта Какво сподели Верстапен на Де Врийс преди старта
Все отново, Хил посочи, че Де Врийс е бил улеснен в това да си пробие път напред на стартовата решетка.
 Изтече ли времето на Никола Латифи в Уилямс? Изтече ли времето на Никола Латифи в Уилямс?
“Разбирам, че на Де Врийс му помогнаха и наказванията на водачите към него, само че той кара доста добре в квалификацията и не позволи неточности - добави Хил. - Ник направи задоволително, с цел да се заприказва за него и да му се обърне внимание. Така би трябвало да се работи, в случай че искаш да караш във Формула 1. ”

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР