Пилотът на Уилямс Фелипе Маса обяви в социалните мрежи, че

...
Пилотът на Уилямс Фелипе Маса обяви в социалните мрежи, че
Коментари Харесай

Фелипе Маса сложи окончателен край на кариерата си във Ф1

Пилотът на Уилямс Фелипе Маса разгласи в обществените мрежи, че поставя финален завършек на кариерата си във Формула 1. Ветеранът в шампионата с 267 старта зад тила си напусна Формула 1 и предходната година, само че бе уверен да се завърне за още един сезон поради прекосяването на Валтери Ботас в Мерцедес – разследване от бомбата на Нико Розберг, че си взима отмора от моторния свят.

 Последната Гран При на Бразилия за Фелипе Маса @@@

Този сезон бразилецът извърши задачата си в отбора съвършено, означи 36 точки – с 4 по-малко от дебютанта Ланс Строл – и даже бе подготвен да остане за още. Пред Уилямс обаче настъпи алтернатива дали ветеранът в действителност не се нуждае от отмора, а в евентуални претенденти за мястото му се трансфораха аварийният водач Пол ди Реста, Роберт Кубица и до известна степен Паскал Веерлайн.

Маса показа, че е желал да разбере решението на Уилямс за своето бъдеще преди домашното си съревнование в Бразилия, което е планувано за идния уикенд. В изявления по-рано пък той оспори качествата на Кубица и Ди Реста като евентуални претенденти за позицията му и съобщи, че тестването им в болид със спецификации от сезон 2014 е било безусловно неефикасно.

 Фелипе Маса напуща публично Формула 1 след края на сезона @@@

През 15-те си години във Формула 1 бразилецът означи 11 победи, 41 подиума, 16 полпозишъна, а опциите му за купа във Формула 1 бяха попарени от Люис Хамилтън през 2008-ма година, когато Маса остана единствено на една точка зад Хамилтън.

" Както всички знаете, откакто разгласих отдръпването си от Формула 1 предходната година, се съгласих да се върна този сезон, с цел да оказа помощ на Уилямс, когато те ме потърсиха. Наслаждавах се на четири страхотни години с тима, само че моята кариера във Формула 1 ще свърши в края на този сезон. Взимам със себе си толкоз страхотни мемоари, които да ме приготвят за моите две последни надпревари в Бразилия и Абу Даби и макар че те сигурно ще бъдат прочувствени, виждам напред към отдръпването ми на колкото е допустимо по-високо равнище, и подготвяйки се за нова глава в кариерата си ", съобщи Маса.

Thanks for the support love you guys pic.twitter.com/TUCcXIYHVv
— Felipe Massa (@MassaFelipe19) 4 ноември 2017 година Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР