Пилотът на Уилямс Джордж Ръсел спечели виртуалната Гран при на

...
Пилотът на Уилямс Джордж Ръсел спечели виртуалната Гран при на
Коментари Харесай

Пилот на Уилямс спечели виурталното Гран при на Испания

Пилотът на Уилямс Джордж Ръсел завоюва виртуалната Гран при на Испания във Формула 1. Втори приключи Шарл Льоклер с Ферари, който завоюва две от предходните надпревари. И двамата получиха санкции от по 3 сек, за неспазване рестриктивните мерки на пистата. Трети приключи Естебан Гутиерес (Мерцедес). Четвърти финишира Алекс Албон, който единствен избра 2 прекъсвания в бокса, което не се оказа добра тактика.

Ръсел бе най-бърз и в квалификацията. След него на грида се класираха Гутиерес и Льоклер. Вторият водач на Ферари в конкуренцията Антонио Фуоко бе четвърти. Победителят от предходното съревнование Алекс Албон остана пети. Ландо Норис пък записа осмо време, само че още веднъж имаше проблеми. Бе осъден с 5 места поради завъртане и тръгване в противоположна посока на придвижването. След това на процедура още веднъж не взе участие в конкуренцията.

На старта Ръсел се забави и потъна до пето място. Напред излетя Гутиерес пред Льоклер, Албон и Николас Латифи. Още в края на първа обиколка Льоклер изпревари мексиканеца, а зад него доста близо бе и водачът на Ред Бул. Обиколките в надпреварата бяха 33. В 4-ия тур Албон стана втори и се очакваше нов дуел с Льоклер. Само след обиколка Алекс спря в бокса, с цел да смени гуми и постави най-твърдия вид. Ръсел последователно се оправи със противниците, изпревари Естебан и стана втори – зад Льоклер. В това време Албон бе едвам 12-ти, зад брата на Люис Хамилтън Никълъс, участващ за Макларън.

В осмата обиколка Льклер и Ръсел стопираха за промяна и се върнаха на пистата зад Албон.
Начело бяха Латифи и Антъни Дейвидсън, който пък размени Валтери Ботас в Мерцедес. След като стопираха и те отпред бе Антонио Джовинаци, до момента в който Алекс Албон бе към този момент трети. След бокса и на Антонио Алекс стана водач пред Льоклер с задатък от над 5 сек. Трети бе Ръсел, следван от Гутиерес.
В 19-ата обиколка Албон спря за повторно в бокса и се върна седми в колоната, на над 15 секунди зад Льоклер.

Зад водача от Монако обаче се залепи супер бързият през днешния ден Ръсел. Двамата смениха гуми дружно и имаха една и съща тактика с хард. Англичанинът обаче получи наказване от 3 сек. Така с цел да завоюва, трябваше не просто да изпревари противника си, само че и да избяга напред.

Ръсел въпреки всичко задмина водача на Ферари и поведе в 25-ия от 33 тура. След обиколка Шарл си върна водачеството, само че Джордж отново излезе напред. Опитваше да избяга, само че бе единствено 1,7 сек напред. В предпоследната обиколка и Льоклер бе осъден с 3 сек и по този начин всичко свърши.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР