Пилотът на Toyota От Танак изпревари съотборника си Крис Мийк

...
Пилотът на Toyota От Танак изпревари съотборника си Крис Мийк
Коментари Харесай

Танак поведе на рали Великобритания след ден 1

Пилотът на Toyota От Танак изпревари съотборника си Крис Мийк във финалния скоростен тест в петък и завърши първия спортен ден от рали Англия отпред в подредбата. Той бе по-бърз в мрачния стадий " Аберхърнант " и се снабди с над 3 сек преднина преди маратонските стадии през днешния ден.

Friday in Britain: Tänak grabs late lead - https://t.co/SgxhIuRMSe pic.twitter.com/kAt8KYNCjY
— World Rally Championship (@OfficialWRC) October 4, 2019
Мийк поведе още след първата права в Уелс, само че последователно загуби задатъка си и даже приключи деня трети, с 0.2 секунди зад защитаващия купата си Себастиан Ожие със Citroen. Въпреки че не съумя да завоюва нито една от специфичните прави на трошляк, Танак се оправи с редица провокации, измежду които завъртане в завой и липса на съответни светлини, с цел да приключи деня с удобна преднина на първото място. Лидерът в генералното класиране води с 3.4 секунди на Ожие и с 3.6 пред Мийк.

" Беше стресиращо. Първо изгубих светлините си поради проблеми с кабелите, а по-късно имах доста работа в свързващата права преди финалния стадий. За благополучие се справихме ", сподели естонецът, който завоюва двата последни старта, с цел да оглави класирането.

Третият кандидат за купата Тиери Нювил се движи четвърти. Пилотът на Hyundai изгуби време на последния тъмен стадий и изостана с 4.8 сек по отношение на Мийк. Зад него се подредиха още двама екипажа на Hyundai с водачи Андреас Микелсен и Крейг Брийн.

Третият водач на Toyota Яри-Мати Латвала претърпя злополука и отпадна от надпреварата. Инцидентът му наложи и закъснение на останалите коли с 20 минути, до момента в който колата му бъде отстранена от пътя. Латвала изгуби две позиции поради подозрения за спукана гума, а по-късно се прекатурна с автомобила си на хлъзгав сектор.

(crew OK) #staysafe https://t.co/9vIkQlOLEJ pic.twitter.com/2kzQfIbyWa
— World Rally Championship (@OfficialWRC) October 4, 2019
@WalesRallyGB SS7 Results
(Stage interrupted, @JariMattiWRC rolled Crew OK)

1 @SebOgier 9:44.3
2 @TeemuSuninenRac +3.8
3@OttTanak +3.9

Full Results https://t.co/PQpKkRpq1w

Up next: SS8 - LIVE from 15:57 (UTC+1) on WRC+#WRC #WRGB #WRCLive @AnonimoWatches pic.twitter.com/rSxakGWXGT
— World Rally Championship (@OfficialWRC) October 4, 2019
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР