Пилотът на Techeetah във Формула Е Жан-Ерик Верн спечели състезанието

...
Пилотът на Techeetah във Формула Е Жан-Ерик Верн спечели състезанието
Коментари Харесай

Жан-Ерик Верн победи Ди Граси в най-интересния трилър от Формула Е

Пилотът на Techeetah във Формула Е Жан-Ерик Верн завоюва надпреварата за е-При на Пунта дел Есте след извънредно оспорвана борба със защитаващият купата си бразилец Лукас ди Граси. Верн започва от полпозишън, откакто той бе лишен на Ди Граси поради съкращаване на дистанцията при шикана в квалификацията. Компания на подиума на двамата водачи им направи Сам Бърд от Върджин Рейсинг.



На старта Верн потегли съвършено и не загуби първата позиция нито за миг, само че единствено тъй като се бори извънредно настойчиво за този успех. Той и Ди Граси нееднократно стигнаха до контакт, а напрежението сред тях набъбна след промяната на болидите по средата на надпреварата. В допълнение към това напрежение радио връзката на Верн с отбора прекъсваше непрекъснато и той не можеше да чуе известна част от наставленията от бокса.

It got heated on the streets of Punta del Este @JeanEricVergne vs @LucasdiGrassi pic.twitter.com/4qXLKVuQ5o
— Autosport (@autosport) March 18, 2018
Дани Абт с Audi нямаше шанс в Бразилия. Той се движеше доста добре в първите стадии от кръга и можеше умерено да финишира на подиума на мястото на Сам Бърд, само че при промяната на автомобила си защитният му колан не бе закопчан добре и той бе заставен да направи ексклузивен питстоп, което му коства доста време. За този пропуснат подробност тимът му по всяка възможност ще бъде санкциониран от ФИА.

Може би най-хубавото си съревнование във Формула Е направи и Мич Еванс с Ягуар, който финишира четвърти. Съотборникът му Алекс Лин остана шести.



Шампионът от сезон 2 във Формула Е и един от любимците в шампионата Себастиен Буеми се отдръпна от надпреварата осем обиколки преди финала, само че даже да бе минал карирания байрак, нямаше да влезе в зоната на точките, защото се движеше в дъното на колоната.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР