Пилотът на Стайков Рейсинг Камен Василев спечели състезанието от третия

...
Пилотът на Стайков Рейсинг Камен Василев спечели състезанието от третия
Коментари Харесай

Камен Василев с първа победа в пистовия шампионат

Пилотът на Стайков Рейсинг Камен Василев завоюва надпреварата от третия кръг на националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта, което се организира в Русе. Това е трета конкуренция за Василев, който направи дебюта си в автомобилния спорт през тази година. Той се състезава с автомобил Mitsubishi Lancer Evo IX в серия " Макси ".
Това е първа победа за водача на Стайков Рейсинг, който досега имаше записани две четвърти места в генералното класиране и два пъти беше втори в своя клас HC2.

В съботните квалификации Василев съумя да реализира четвърто време. В надпреварата се движеше на трета позиция, само че след проблеми на водачите пред него, видя първи карирания байрак.

" Може успеха да наподобява лесна, само че не е по този начин. Най-важното към този момент е да последвам направената от Пламен Стайков стратегия, която планува само да карам с подготвително движение и да изучавам трасетата ", показа водачът след финала на надпреварата.

Пламен Камбуров не съумя да приключи конкуренцията на писта Русе. Причината бе механически проблем. Екипът му Автотранс Рейсинг Тийм занапред ще открива какъв тъкмо бе той.

Камбуров, който кара Mitsubishi Lancer Evo IX, потегли в надпреварата от полпозишън, откакто бе най-бърз в съботните квалификации. Той се приготви както за топлото време, по този начин и за дъжд, защото прогнозата предвиждаше сериозен късмет за превалявания. Надпреварата обаче се състоя при изсъхнало време.

Камбуров водеше безпроблемно в надпреварата. Три обиколки преди финала обаче се появи щета, която извади Камбуров от борбата. Екипът му ще ревизира подробно автомобила, с цел да открие казуса.
Ситуацията в шампионата остава непроменена, откакто и главният му противник не приключи конкуренцията.
Пилотът на КА-2 Рейсинг Тийм Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo X) не съумя да приключи в надпреварата на писта Русе, което бе трети кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта.
Пловдивчанинът започва в надпреварата от втора позиция, откакто в съботните квалификации не съумя да се пребори за полпозишъна заради проблеми с автомобила.

На старта още при прекъсването за първия завой имаше контакт сред борещите се за първото място. Няколко обиколки по-късно на Маршавелов му се наложи да спре на пистата поради механически проблем.

" Автомобилът не устоя. Най-вероятно нещо е станало от удара при първия завой. Предполагам, че казусът е по ходовата част на автомобила ", показа Маршавелов след надпреварата.

Константин Маршавелов продължава да бъде водач в шампионата, който ще продължи в края на септември, когато ще се организира писта Стара Загора.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР