Пилотът на Рейсинг Пойнт Серхио Перес ще се завърне в

...
Пилотът на Рейсинг Пойнт Серхио Перес ще се завърне в
Коментари Харесай

Серхио Перес ще участва в Гран При на Испания този уикенд

Пилотът на Рейсинг Пойнт Серхио Перес ще се завърне в своя болид за Гран При на Испания този уикенд, това бе доказано от английския отбор.

CONFIRMED: We're pleased to share the news that @SChecoPerez has tested negative for COVID-19

The @fia have confirmed that Checo can return to the @F1 paddock and he will compete for the team in this weekend’s #SpanishGP pic.twitter.com/adYfWW5jWU
— BWT Racing Point F1 Team (@RacingPointF1) August 13, 2020
Мексиканецът бе заставен да пропусне последните две надпревари от шампионата, откакто даде позитивни проби за ковид, като неговото място и в двата уикенда бе заето от Нико Хюлкенберг, който през тази година е свободен сътрудник, защото неговият контракт с Рено не бе възобновен в края на предходната година. В двете си участия на „ Силвърстоун “, Хълк записа положителни резултати, изключително във втория уикенд, в който се класира трети в квалификацията и приключи седми в надпреварата.

Германецът пътува с тима за Барселона, само че рано тази заран стана ясно, че на този стадий неговите услуги няма да бъдат нужни, защото Перес е дал негативна проба за COVID-19 и бе позволен назад в падока.

В класирането при водачите, Перес заема осма позиция с актив от 22 точки, като изостава с шест от своя съотборник Ланс Строл, а Рейсинг Пойнт са на пета позиция в конструкторския шампионат с 41 точки, откакто 15 им бяха отнети поради потреблението на неразрешени елементи.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР