Пилотът на Repsol Honda Алекс Маркес заяви, че Жоан Мир

...
Пилотът на Repsol Honda Алекс Маркес заяви, че Жоан Мир
Коментари Харесай

Маркес: Мир бе по-интелигентен от съперниците си за титлата

Пилотът на Repsol Honda Алекс Маркес съобщи, че Жоан Мир е спечелил купата в MotoGP през 2020 година поради по-голямата си просветеност и постоянството в мощно наранена от COVID-19 акция.

Пилотът на Suzuki си подсигурява короната един кръг преди края на шампионата с помощта на седмото си място в Гран При на Валенсия, като по този метод той донесе първа купа за японския производител в кралския клас от тази на Кени Робъртс-младши през 2000-та година. Испанецът постави една ръка върху трофея още по време на уикенда за Гран При на Европа, когато завоюва своята първа победа в MotoGP, с помощта на която неговият задатък на върха в класирането набъбна на цели 37 точки единствено два старта преди края на акцията.

Освен успеха си в първото съревнование на „ Рикардо Тормо “, Мир има записани още шест подиума и общо девет влизания в топ пет. За съпоставяне Фабио Куартараро (Petronas Yamaha SRT), който бе апетитен за главен любимец за купата когато стана ясно, че Марк Маркес (Repsol Honda) ще отсъства дълго поради получената травма в дясната му ръка по време на Гран При на Испания, има цели три победи, само че като се изключи тях единствено едно влизане в топ пет.

„ Той беше непрекъснат. Ако някой различен имаше неговата постоянност, щяхме да имаме друг шампионат като цяло. В естествени години още от старта на акцията си личат любимците, само че тази година беше доста странна. Имаше доста възходи и падения, изключително от водачите на Yamaha. Андреа Довициозо също не беше с типичното си неизменност. Но Мир беше постоянно на вярното място. Той беше доста интелигентен, образован и свърши съвършена работа, с цел да донесе тази купа на Suzuki. Той беше по-интелигент и непрекъснат от всеки различен “, съобщи към момента настоящият първенец в клас Moto2.



По-малкият от братята Маркес също показа, че триумфът на Мир в неговата втора година в кралския клас му дава очаквания за мощно показване през 2021 година, само че чака завръщането на неговия брат да направи нещата доста по-трудни.

„ Мисля, или по-скоро се надявам обстановката с Коронавирус да се промени и да имаме естествена година. Всичко ще се промени. Марк ще се върне и всичко ще стане доста по-трудно. Разбира се това ме стимулира тъй като видяхме, че в MotoGP всичко е допустимо и постоянно би трябвало да вярваш. Това е добър образец за водачите от Moto2, които се целят в MotoGP, демонстрира им, че с доста работа и добър мотор всеки може да е международен първенец “, приключи Маркес.

В своята дебютна акция в кралския клас Маркес има най-хубаво класиране от второ място, което той реализира на два пъти в две следващи надпревари във Франция и Арагон. Така кръг преди края на сезона испанецът заема 14-то място в генералното класиране с актив от 67 точки. Подиумите на Маркес от „ Льо Ман “ и „ Арагон “ са единствените в актива на Honda за 2020 година, като това оставя японския производител на едвам пета позиция в конструкторския шампионат.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР