Пилотът на Рено Нико Хюлкенберг бе най-бърз в първата част

...
Пилотът на Рено Нико Хюлкенберг бе най-бърз в първата част
Коментари Харесай

Рено най-бързи до обяд в четвъртия ден от тестовете за сезон 2018 във Формула 1

Пилотът на Рено Нико Хюлкенберг бе най-бърз в първата част от четвъртия тестов ден от предсезонната подготовка във Формула 1 за 2018 година. Германецът завъртя най-хубавата си обиколка с 0.282 секунди по-бързо от втория Валтери Ботас от тима на първенците Мерцедес.

Тестовата сесия още веднъж стартира под дъжда, само че с течение на времето той спря и към 12:30 ч. локално време асфалтът стартира да изсъхва. Това даде опция на тимовете и водачите да стартират подготовката си с гуми интермедия. Половин час по-късно трасето изсъхна изцяло и всички към този момент търсиха най-хубавите настройки с гуми за изсъхнало отбор слик. Маркус Ериксон за отбора на Заубер се подреди трети с най-вече направени обиколки от всички на пистата Каталуния " - 69. Пиер Гасли от Торо Росо е четвърти, а топ пет добави младата звезда на Ред Бул Макс Верстапен, който както през вчерашния ден не се задържа дълго на пистата и направи едвам 18 обиколки.

Белгийската вяра на Макларън Стофъл Вандоорн работи по друга стратегия и най-бързата му обиколка бе задоволителна за шестото място. Звездата на Ферари Себастиан Фетел също не направи бърза обиколка, макар че записа 37 тура. Изоставането му с съвсем 10 секунди от водача не разрешава каквито и да е директни съпоставения. Най-вероятно четирикратният международен първенец ще вдигне темпото следобеда, когато ще работи и по бързите си обиколки.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР