Пилотът на Ред Бул във Формула 1 Макс Верстапен не

...
Пилотът на Ред Бул във Формула 1 Макс Верстапен не
Коментари Харесай

Верстапен безмилустен на Гран при на Австрия, Люис - четвърт...

Пилотът на Ред Бул във Формула 1 Макс Верстапен не остави късмет на съперниците и завоюва Гран при на Австрия. Нидерландецът крачи решително към първата купа в кариерата си.

Седемкратният международен първенец Люис Хамилтън през вчерашния ден подписа новия си контракт за още две години с Мерцедес, само че след четвъртото си място през днешния ден на пистата „ Ред Бул Ринг “ в сезон 2021 към този момент изостава от Макс на 32 точки.

На старта Макс Верстапен потегли доста добре и не остави късмет на Ландо Норис да го нападна. Зад двамата водачи трети също остана Серхио Перес, който блокира офанзивата на стартиралия от четвърто място Люис Хамилтън и свърши по най-хубавия метод работата си, за която бе взет в Ред Бул.

Естебан Окон отпадна от днешната конкуренция след удар с Кими Райконен, който докара до строшаване на предното дясно окачване в болида на Алпин. Този случай провокира активирането на виртуална кола на сигурността.

В 4-ата обиколка надпреварата бе рестартирано, като Верстапен още веднъж реагира най-добре и поведе колоната. Зад гърба му Перес изпревари втория Норис, а Ботас направи същото със съотборника си Хамилтън за четвъртото място.

Още в същата обиколка Люис си върна мястото и още веднъж мина пред Валтери, а при офанзива от страна на Ландо на Перес британецът принуди мексиканския водач на Ред Бул да излезе от пистата.

До връщането му на пистата Серхио пропадна до десета позиция. Ландо ще бъде разследван от стюардите, до момента в който се движи втори. Трети е Хамилтън, а четвърти Ботас. Пиер Гасли от Алфа Таури добавя подреждането в топ пет на колоната.

За първи бокс от шеста позиция влезе Фетел. Германският водач на Астън Мартин се върна на пистата в дъното на 19-а позиция.

Вече 20 обиколки Хамилтън по този начин и не съумява да изпревари Норис в борбата на двамата британци за втората позиция. От това най-вече печели водачът Верстапен, който усили преднината си на 10 секунди.

Хамилтън въпреки всичко съумя да приключи офанзивата си сполучливо и към този момент е втори, само че задачата му да настигне Макс наподобява извънредно сложна.

От стюардите в Австрия пристигна оповестяване на петсекундно наказване за Ландо Норис поради случая му със Серхио Перес при започване на надпреварата.

В 25-ата обиколка Фетел изпревари съотборника си Строл и ще опита с дълъг стинг с твърдите гуми до финала да се върне в зоната на точките.

В 30-ата обиколка за първи бокс влезе и Даниел Рикардо. Австралийският водач се върна на 12-а позиция. Съотборникът му Норис също влезе от трета позиция, само че трябваше да изтърпи наказването си от пет секунди. Така британецът се върна четвърти, губейки позиция на пистата от Ботас, който към този момент е трети.

В 32-рата обиколка Люис Хамилтън влезе за първи път в бокса на Мерцедес от втора позиция. Британецът се върна на същата позиция, а водачът Макс Верстапен отговори на Люис в идната обиколка и също смени гумите си с най-твърдите на Пирели. Нидерландецът без никакви проблеми се върна преди всичко с преднина от над 13 секунди пред Хамилтън.

В 44-ата обиколка стюардите в Австрия постановиха петсекундно наказване на Перес от Ред Бул поради принуждаването на Шарл Леклер от Ферари да излезе от очертанията на пистата при офанзива от страна на младия монегаск.

В 50-ата обиколка водачът на Хаас Никита Мазепин получи последно предизвестие за премахване от днешната Гран При на Австрия.

В 52-рата обиколка Серхио Перес от Ред Бул получи второ наказване от пет секунди, още веднъж за случай с Шарл Леклер от Макларън.

В 55-ата обиколка Хамилтън влезе за повторно в бокса на Мерцедес. Седемкратният международен първенец се върна на трасето на четвърта позиция.

В 60-ата обиколка за повторно в бокса влезе водачът Верстапен. Нидерландецът се върна на пистата 10 обиколки преди финала като водач с преднина от 10 секунди пред втория Ландо Норис. Ако няма произшествия или механически проблеми, няма кой да го спре да завоюва за повторно в Австрия в разстояние на една седмица.

В 66-ата обиколка Сайнц мина пред Леклер на седмата позиция. Шарл го пропусна пред себе си, откакто испанецът е с по-нови гуми и има късмет да догони и изпревари Даниел Рикардо от Макларън.

Три обиколкипреди финала Фернандо Алонсо въпреки всичко съумя да изпревари Джордж Ръсел в борбата сред двамата за десетата позиция. Така опитният испанец още веднъж лиши от ръцете първата точка в кариерата на Ръсел.

В последните завои Кими Райконен от Алфа Ромео по изцяло непонятен метод удари в задна лява гума Себастиан Фетел от Астън Мартин. Така без причина и двамата отпаднаха секунди преди финала на конкуренцията, като опитният финландец сигурно ще получи сурово наказване.

До финала, без да е обезпокояван, Макс Верстапен пресече финала като победител в днешната Гран При на Австрия, следван от втория Валтери Ботас и водача на Макларън Ландо Норис, който се показа на доста високо равнище през днешния ден.

Едва четвърти финишира Люис Хамилтън и към този момент изостава фрапантно на 32 точки в борбата за купата през 2021.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР