Пилотът на Ред Бул Серхио Перес разкри пред медиите, че

...
Пилотът на Ред Бул Серхио Перес разкри пред медиите, че
Коментари Харесай

Перес също е давал насоки за развитието на RB19

Пилотът на Ред Бул Серхио Перес разкри пред медиите, че дизайнерите на „ биковете “ са се вслушвали и в неговото мнение в хода на развиването на RB19, а освен в това на двукратния международен първенец Макс Верстапен.

„ Да, несъмнено има неща, върху които работим. Ние имаме вяра, че колата ни е по-добра. Аз също давах насоки за нейното развиване и ние считаме, че се движим в вярната посока. Ще забележим какво ще се случи. След като един път седнем в колата ние ще би трябвало да се приспособяваме към нейните характерности “, съобщи Перес пред медиите по време на представянето на цветовете на RB19 в Ню Йорк предишния петък.
 Перес: Целта ми този сезон е купата Перес: Целта ми този сезон е купата
За мексиканецът това ще бъде трети сезон в екип на Ред Бул, към който той се причисли при започване на 2021 година, заменяйки Алекс Албон. В първата си година в Милтън Кийнс Перес, сходно на Албон и Пиер Гасли преди него, не съумя да отговори на темпото на Верстапен.

Това обаче се промени през 2022 година, когато, най-малко при започване на сезона, Перес показваше по-добро движение от международния първенец в значително уикенди. В точно мексиканецът донесе първия полпозишън на Ред Бул в хода на сезона, печелейки квалификацията в Саудитска Арабия, а по-късно победи и в Гран При на Монако.

След триумфа в Княжеството обаче пристигна и огромният спад във формата на Перес, който съответства с „ пробуждането “ на Верстапен, който усъвършенства своето показване в течение на година, когато инжереите на Ред Бул съумяха да олекотят RB18. В учредената на този спад във формата на Перес заставам и проблем с намирането на оптималните настройки, за който самият той пое отговорност.
 Хорнър: И Перес е кандидат за купата! Хорнър: И Перес е кандидат за купата!
„ Оказа се, че предходната година на няколко пъти с инженерите сме поемали в неверна посока в развиването на настройките на колата, което се отрази на представянето ми. Сега е значимо да създадем по този начин, че да не жертваме капацитета на колата единствено с цел да ми е на мен по-удобно зад кормилото. Точно това стана предходната година и го разбрахме по-късно в хода на сезона “, сподели Перес.

Той съумя да реши своите проблеми в заключителната фаза на акцията, само че това се оказа прекомерно късно, с цел да може той да се пребори с Шарл Леклер за втората позиция в крайното класиране. В края на сезона разликата сред двамата бе единствено три точки в интерес на монегаска.

Снимки: Gettyimages | Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР