Пилотът на Ред Бул Серхио Перес не успя да се

...
Пилотът на Ред Бул Серхио Перес не успя да се
Коментари Харесай

Серхио Перес се провали в първата квалификация на Силвърстоун

Пилотът на Ред Бул Серхио Перес не съумя да се класира за втората подготовка преди Гран при на Англия. Чеко остана на 16-о място под чертата при Q1 на пистата „ Силвърстоун “, откакто изостане на 1.051 от Ландо Норис с Макларън, който даде най-хубаво време от 1:28.917.

Първата квалификационна сесия стартира, а над пистата валеше, само че в следствие дъждът спря и асфалта изсъхна до края на Q1.

Шарл Льоклер, който даде най-бързо време по време на третата свободна подготовка, остана втори с 0.226 закъснение. На трето и четвърто място пък приключиха водачите на Мерцедес – Джордж Ръсел (+0.495) и Люис Хамилтън (+0.498).

Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен остана с пето време и 0.511 закъснение. Ланс Строл с Астън Мартин пък е на 6-а позиция с 0.531 закъснение, а Алекс Албън приключи 7-ми и 0.549 закъснение.

Извън топ 15 след първата подготовка остана Серхио Перес, Юки Цунода, Гуан Жоу, Ник де Врис и Кевин Магнусен, чийто мотор на болида спря и се наложи червен байрак.

Макс Верстапен пък в самия край катастрофира в пита, откакто нарани своята предна част на болида, само че съумя да завърти още една обиколка преди края на Q1. Проблеми с болида имаше и с Валтери Ботас, който даде 11-о място, само че няма да може да вземе присъединяване в Q2.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР