Пилотът на Ред Бул - Серхио Перес, бе наказан с

...
Пилотът на Ред Бул - Серхио Перес, бе наказан с
Коментари Харесай

Официално: Наказаха Серхио Перес, но остава първи в Сингапур

Пилотът на Ред Бул - Серхио Перес, бе осъден с 5 секунди след финала на надпреварата за Гран при на Сингапур, само че все пак остава победител на пистата „ Марина Бей “.

Мексиканецът бе глобен, откакто не съблюдава оптималната отдалеченост от 10 дължини по време на втория интервал с кола за сигурност малко след средата на дистанцията. За него това бе второ сходно нарушаване през днешния ден, откакто той направи същото и при първото излизане на автомобила за сигурност при започване на конкуренцията.

Първоначално той бе единствено предизвестен, а поради второто си нарушаване той получи глоба от 5 секунди, 2 наказателни точки и публично предизвестие. Въпреки тези санкции той резервира успеха си в Сингапур, защото Шарл Льоклер приключи на 7.5 секунди зад него, а след наказването разликата сред двамата остава 2.5 секунди.

 „ Определено, това беше едно от най-хубавите ми надпревари във Формула 1 - съобщи след финала Перес. - Контролирах хода на конкуренцията, само че последните три обиколки бяха доста напрегнати, не ги усетих в колата, само че когато излязох усетих, че съм напряко отпаднал “, съобщи Перес.

Мексиканецът изясни, че няма визия за какво е разследван за нарушение на разпоредбите при придвижване зад колата на сигурността.

„ Нямам визия каква е повода за това следствие, от отбора не ми споделиха по радиото защо тъкмо става дума - добави Перес. - Много съм удовлетворен от тази победа, която завоювах на пистата, каквото и да решат стюардите. Сега следва Япония, където мисля, че Макс ще вземе купата, ще е ужасно да стане там, защото това съревнование е доста значимо за Хонда “, сподели още Перес.

BREAKING: Sergio Perez remains the winner of the 2022 Singapore Grand Prix!
— Formula 1 (@F1)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР