Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен спечели влажното и хаотично

...
Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен спечели влажното и хаотично
Коментари Харесай

Верстапен триумфира в лудата надпревара на Хокенхайм

Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен завоюва влажното и безредно Гран При на Германия на пистата „ Хокенхаймринг “.

Верстапен се оправи с кошмарните условия и хаоса, настъпил на пистата по време на Гран При на Германия, с цел да завоюва второ съревнование през сегашния сезон във Формула 1.

Надпреварата бе придружена от голям брой конфликти и коли за сигурност, а водачът в генералното класиране Люис Хамилтън остана без точков актив след края на надпреварата. След едно необикновено съревнование, изпълнено с непрекъснати обрати, многократни питстопове и безкрайна драма, водачът на Ферари Себастиян Фетел, който стартира от последна позиция, финишира втори на домашното си съревнование. Трети на почетната стълбичка се подреди руснакът Данийл Квят с Торо Росо.

Топ 10 допълниха още Ланс Щрол с Рейсинг Пойнт, Карлос Сайнц с Рено, Александър Албън с Торо Росо, Кими Райконен и Антонио Джовинаци с Алфа Ромео, Ромен Грожан и Кевин Магнусен с Хаас. Това бе втора победа през сезона за Верстапен след триумфа му в непомалко трагичното Гран При на Австрия и общо седма в кариерата.

Най-близкият преследвач на Хамилтън в генералното класиране и негов съотборник в Мерцедес Валтери Ботас отпадна от надпреварата при шест оставащи обиколки до края, което остави разликата сред двамата на върха в подреждането непроменена – 39 точки след 11 от 21 надпревари. Предстои Гран При на Унгария на пистата „ Хунгароринг “ на 4 август. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР