Пилотът на Ред Бул - Макс верстапен спечели надпреварата за

...
Пилотът на Ред Бул - Макс верстапен спечели надпреварата за
Коментари Харесай

Макс Верстапен спечели старта в Саудитска Арабия

Пилотът на Ред Бул - Макс верстапен завоюва конкуренцията за Гран При на Саудитска Арабия на пистата в Джеда. Втори остана Шарл Льоклер (Монако и Ферари), който беше над всички по време тренировките, а също по този начин през днешния ден направи и най-бързата обиколка.

Беше доста оспорвано през цялата отдалеченост в челото на колоната. Не беше елементарно, знаех, че Льоклер ще се опита най-после да завоюва. Но в последна сметка съумях да го победя. Щастлив съм с тази малко закъсняла, само че въпреки всичко първа победа през този сезон, удовлетворен е Ферстапен.

Льоклер изостана на +0.549 секунди, а трети се класира вторият водач на Ферари - Карлос Сайнс-младши (Испания), който се подреди на 8.097.

Реално през днешния ден Ферстапен и Льоклер направиха същински дуел. Пилотът от Нидерландия изпревари Ферарито на Льоклер четири обиколки преди края. Битката в някои моменти приличаше на същински двубой, надпреварата беше с напрежение и задъхано. Но в други моменти пък приличаше напряко на фарс, защото двамата забавяха съвсем до прекъсване на моменти, с цел да се опитат да употребяват зоните за изпреварване на DRS в своя изгода.

И до момента в който двамата се бореха в своя лична лига, Ферстапен най-после съумя да излъже огромния си съперник с 0.549. Карлос Сайнс остана на повече от 8 секунди, след него остана Серхио Перес от Ред Бул, а Джордж Ръсел приключи пети за Meрцедес, изпреварвайки Естебан Окон от Aлпин и Ландо Норис от Mакларън. Седемкратният международен първенец Люис Хамилтън се възвърне от извънредно неприятния старт и приключи на 15-о място.
 Мик Шумахер успокои почитателите си: Добре съм, ще се върна по-силен
Мик Шумахер успокои почитателите си: Добре съм, ще се върна по-силен

Пропуска Гран при на Саудитска Арабия
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР