Пилотът на Ред Бул Макс Ферстапен със сигурност трябва да

...
Пилотът на Ред Бул Макс Ферстапен със сигурност трябва да
Коментари Харесай

Горкият Макс Ферстапен - свалиха го от подиума!

Пилотът на Ред Бул Макс Ферстапен сигурно би трябвало да разполага със здрави нерви след всичко, което го сполетя в Гран При на Съединени американски щати.

Заради санкции след промени по мотора и неговите съставни елементи холандецът трябваше да започва от дъното на колоната, а когато неговият сътрудник Даниел Рикиардо отпадна рано-рано, нещата за "биковете " сигурно не изглеждаха по никакъв начин добре. Ферстапен обаче не се съобщи и методично стартира да си проправя път към челото, а обиколка преди края пристигна и кулминационната точка - той излезе на позиция за офанзива на третото място.

Хамилтън е шерифът на Тексас, Мерцедес с купа

Кими Райконен, който го заемаше, стартира решително финалната обиколка и отблъсна една офанзива от младока. Ветеранът от Ферари обаче изпусна контрола 4-5 завоя преди края и разреши на напористия холандец да го задмине и изпревари в последните метри.

Феновете в Остин, Тексас реагираха бурно на шоуто, но развръзката занапред предстоеше. Стюардите прегледаха записите на дуела и видяха, че с прекосяване през бордюрите Ферстапен е спечелил преимущество пред съперника си. Това докара до наказване от 5 секунди, при разлика от 4 сред двамата.

Болт и Хамилтън спретнаха шоу на подиума в Съединени американски щати

Лошото за Ферстапен бе, че той дълго време не научаваше за последвалото решение. Всъщност когато някой пристигна да извести младока, той обсъждаше надпреварата с другите на подиума - спечелилия Люис Хамилтън (Мерцедес) и приключилия на второ място Себастиан Фетел (Ферари). В първия момент холандецът си намерения, че става дума за смешка, само че бързо разбра, че казусът не е подобен, изключително когато и Райконен се появи при кантара. Видимо отчаян Ферстапен побърза да напусне, като единствено той знае какви мисли са му минавали през главата в този миг.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР