Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Валтери Ботас призна, че

...
Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Валтери Ботас призна, че
Коментари Харесай

Ботас: Странно е как Ферари печели половин секунда в правите

Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Валтери Ботас призна, че не схваща напълно по какъв начин главният съперник Ферари съумява да печели толкоз доста време на вършиме без значение от характера на пистата.

Като мощ на мотора тази година „ скудерията” може би наподобява с едни гърди пред Мерцедес, който обаче продължава да господства. Двата тима употребяват разнообразни аеродинамични решения, като философията на италианците приоритизира по-висока оптималната скорост в вършиме за сметка на притискането към асфалта. На този стадий Мерцедес отвърна доста сполучливо това с по-добра скорост в завоите, където Ферарита несъмнено имат компликации.

В събота Шарл Льоклер от Ферари завоюва съботната подготовка, изпреварвайки Люис Хамилтън с 0,2 секунди. Разликата сред двамата в вършиме прави беше 0,3 секунди, до момента в който Ботас регистрираше закъснение от 0,6. „ Според мен всичко зависи от броя прави – има я старт-финалната, преди завои 3 и 4 има прилични прави и даже има такава след 7-ия завой. Дори последните два завоя могат да се нападат с по-висока скорост”, съобщи Ботас.

„ Изглежда няма значение какъв брой е дълга пистата, те имат едни и същи позитиви в вършиме. Това е необичайно. Може би пък са значими видът завои… Може и ние просто да не вършим задоволително разлика в тях.”

„ Не знам дали са имали усъвършенствания по колата, само че от това, което виждам, ние към момента сме по-бързи в завоите”, добави Ботас.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР