Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Валтери Ботас отправи закана

...
Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Валтери Ботас отправи закана
Коментари Харесай

Ботас сменя плочата в Мерцедес

Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Валтери Ботас насочи закана към своя съотборник и международен първенец Люис Хамилтън по отношение на идващия сезон. Финландецът призна, че основната му цел ще бъде да победи британеца през 2018 година.

Скандинавецът се причисли към Мерцедес от Уилямс през януари, като в началото договорът му бе единствено до края на годината. Ходът беше провокиран от непредвиденото отричане на Нико Розберг.

Хамилтън с предложение за нов контракт

Ботас се показа доста добре в дебютния си сезон при германците, заради което заслужи продължение на договора с още 1 сезон. Победите в Русия и Австрия отвориха вкус на 28-годишния играч, който си слага много по-амбициозна цел.

„ Знаех, че ще бъде предизвикателство, защото Люис е толкоз добър водач и в действителност е измежду най-хубавите, които в миналото са се състезавали във Формула 1”, разяснява Ботас. „ Винаги ще ми бъде тежко да приключвам пред него.”

Лауда: Новият болид на Мерцедес ще пасва повече на Ботас

„ Нямаше по какъв начин да се измервам с него през този сезон, само че работя върху слабостите си.”

„ Не съм имал проблеми с напрежението, тъй като усещах, че целият отбор е зад мен. Получих толкоз доста поддръжка от всички”, добави Ботас.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР