Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън спечели квалификацията преди Гран При

...
Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън спечели квалификацията преди Гран При
Коментари Харесай

Доминация на Мерцедес и в квалификацията на Гран при на Унгария

Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън завоюва квалификацията преди Гран При на Унгария, 11-ти кръг от международния шампионат във Формула 1 на пистата Хунгароринг. Той даде време от 1:15.419 минути, като остави съотборника си Валтери Ботас на второто място. Финландецът изостана с +0.315 секунди от водача. По този метод Хамилтън постави и завършек на превъзходството на Верстапен, който взе първа позиция в решетката в последните 4 надпревари и си подсигурява 101-о първо място в квалификациите.

Водачът в класирането при водачите Макс Верстапен се подреди трети с закъснение от +0.421 секунди. Единият от водачите на Ферари - Карлос Сайнc, катастрофира във втората част от сесията и отпадна като ще започва 15-ти.

Четвърти се подреди Серхио Перес с Ред Бул, който изостана с 1.002 секунди.

Пиер Гасли, Ландо Норис, Шарл Льоклер и Естебан Окон са в топ 8, а първата 10-ка се добавя от Фернандо Алонсо и Себастиан Фетел.

За Хамилтън това е трети полпозишън от началото на сезона и късмет да се възползва от шанса да си върне първото място в генералното класиране. Той изостава на 8 точки от Верстапен на върха, а също по този начин и чака своята победа номер 100 в шампионата.

Съперничеството на двамата ще се възобнови на следващия ден, откакто бяха забъркани в скандал по време на Гран При на Англия в предходния кръг.

До момента британецът има 8 победи в Гран При на Унгария, само че в този момент 101-ата му полпозишън има по-особено значение. Още повече, че през днешния ден той направи доста мощно каране. Но след следващата промяна на гуми преди началото на третата квалификационна сесия се развихри дребен скандал, защото Серхио Перес беше спрян от постепенно придвижwане на коли, а мексиканецът след това се оплака, че му е била отнета опцията да направи още една бърза обиколка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР