Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън ще пропусне предстоящата надпревара от

...
Коментари Харесай

Люис Хамилтън заразен, пропуска надпреварата в неделя |

Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън ще пропусне идната конкуренция от Формула 1 Гран при на пистата " Сахир " през уикенда, откакто даде позитивна проба за ковид. 

Това оповестиха от пресслужбата на Ф1 в Туитър, осведоми БНР. Миналата седмица британецът завоюва първото съревнование в Бахрейн, като изпревари водачите на Ред Бул Макс Ферстапен и Алекс Албън, с цел да запише 95-и триумф в кариерата си. Той към този момент си обезпечи успеха за сезон 2020 и стана международен първенец за седми път. По този индикатор той се изравни с именития Михаел Шумахер.

" Люис беше тестван три пъти предходната седмица и всякога даваше негативен резултат, последният от които беше в неделя следобяд на Международната писта на Бахрейн като част от общоприетата стратегия за тестване през спортните уикенди. Въпреки това той се разсъни в понеделник сутринта с леки признаци и беше известен навреме, че негов контакт преди идването в Бахрейн след това е бил позитивен за Covid-19 ", се споделя в изказване на неговия екип от Мерцедес.

" Люис направи спомагателен тест и даде позитивен резултат, доказан от още един тест.

35-годишният британец се изолира съгласно локалните здравни насоки, показаха от неговия екип, отбелязвайки, че скоро ще бъде разгласен авариен водач, който да го замести. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР