Пилотът на Мерцедес Джордж Ръсел грабна победата в спринта преди

...
Пилотът на Мерцедес Джордж Ръсел грабна победата в спринта преди
Коментари Харесай

Джордж Ръсел спечели спринта преди Гран при на Сао Пауло

Пилотът на Мерцедес Джордж Ръсел сграбчи успеха в спринта преди Гран при на Сао Пауло, предпоследен кръг за сезона във Формула 1, и по този метод ще потегли от първа позиция в днешната конкуренция на пистата " Интерлагос ".

Британецът потегли от трета позиция и след доста оспорвана битка с Макс Верстапен съумя да го изпревари в 15-та обиколка и до края не изпусна водачеството.

Втори финишира Карлос Сайнц от екипа на Ферари, само че испанецът ще бъде изместен с пет места обратно за днешното съревнование поради наказване и по този начин ще потегли 7-ми.

Това пък от своя страна значи, че до Джордж Ръсел на първа редица ще бъде неговият съотборник Люис Хамилтън, който приключи 3-ти във вчерашния спринт.

Световният първенец Макс Верстапен се подреди едвам 4-ти в съботния ден, откакто в последните обиколки имаше проблеми с гумите, които разрешиха на Сайнц и Хамилтън да го изпреварят.

Топ 8, които получават точки в спринта, допълниха Серхио Перес, Шарл Льоклер, Ландо Норис и Кевин Магнусен, който потегли от първа позиция след изненадващия си триумф в квалификацията.

Стартът за Гран при на Сао Пауло на пистата " Интерлагос " е довечера от 20.00 часа българско време.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР