Пилотът на “Мегапорт рейсинг” Мирослав Ангелов спечели 4-тия кръг от

...
Пилотът на “Мегапорт рейсинг” Мирослав Ангелов спечели 4-тия кръг от
Коментари Харесай

Победа за Мирослав Ангелов в планинското изкачване Раховец-Лясковец

Пилотът на “Мегапорт рейсинг” Мирослав Ангелов завоюва 4-тия кръг от националния шампионат по планинско нанагорнище Раховец-Лясковец. В надпреварата с три манша участваха 26 водачи, а Ангелов с Skoda Fabia R5 записа първо време във всички излизания на трасето и приключи с 24,5 сек преднина пред Искрен Веселинов с Honda Civic. На трета позиция (на 25 сек) остана Стефан Георгиев с Ford Escort.

Участието на Ангелов в планинското е част от подготовката на тима за идното рали „ Твърдица “. Това бе и първата поява на рали и рали-спринт първенеца на планинско с Fabia R5.

„ Много желаех да завали на трасето, с цел да карам на мокро. Раховец-Лясковец е планинско с забавно трасе и доста технични завои. Много бих се радвал, в случай че имахме конкуренцията на двете декларирани Mitsubishi Lancer, само че те не стартираха. На изкачването има моменти, в които се усеща по-малката мощ на автомобила ни, който е квалифициран за рали и съгласно разпоредбите за тази дисциплинираност, до момента в който в планинския шампионат в топ класа са освободени. Но като цяло съм доста удовлетворен от извършеното съревнование. Използвахме го за тест и победихме “, разяснява Мирослав Ангелов.

Рали „ Твърдица “ започва в събота 20 юли с три спортни прави с обща дължина 28,7 км и 42 км преход сред тях. Последната права за деня – съдебна експертиза Тодор Славов, е суперспециална с дължина 2 км и в границите на градския център. В неделния ден има 4 прави с дължина 53,5 км и 90 км преход.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР