Пилотът на Макларън Даниел Рикардо записа най-доброто време в сутрешната

...
Пилотът на Макларън Даниел Рикардо записа най-доброто време в сутрешната
Коментари Харесай

Даниел Рикардо най-бърз в тестовете в Барселона

Пилотът на Макларън Даниел Рикардо записа най-хубавото време в утринната сесия на втория ден на предсезонните проби във Формула 1 за 2022 година.

Австралиецът завъртя обиколка на „ Каталуния “ за 1:20.355 в заключителните 15 минути на сесията, като той употребява гумите С3. Така той приключи на 0.189 пред Карлос Сайнц от Ферари, който също употребява междинните по неотстъпчивост сликове на Пирели. Тройката с пасив от 0.409 от водача завтори Пиер Гасли за Алфа Таури, който също употребява смесите С3.

Лидер в най-важният индикатор по време на предсезонните проби в средата на втория ден е Сайнц, който направи цели 71 обиколки, пет повече от спортна отдалеченост на „ Каталуния “. Второто място в този индикатор бе за Естебан Окон, който направи тъкмо 66 тура за Алпин, колкото реализира и Мик Шумахер за Хаас.

Сутринта на германецът бе белязана от едно завъртане в трети бранш, само че поради огромни зони за сигурност той се опази от удар. Далеч по-сериозни проблеми имаше Серхио Перес, който 35 минути преди края на сесията спря на 13-я завой. Това извади първия червен байрак от началото на предсезонната подготовка, като преди този момент той направи 38 тура.

До края на втория ден на тестванията следва още една четиричасова сесия, която ще завърши в 19:00 часа българско време.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР