Пилотът на M-Sport Ford Себастиен Ожие отне лидерството от От

...
Пилотът на M-Sport Ford Себастиен Ожие отне лидерството от От
Коментари Харесай

Ожие поведе на рали Великобритания, Танак и Нювил с проблеми

Пилотът на M-Sport Ford Себастиен Ожие лиши водачеството от От Танак на рали Англия и преди старта на последния спортен ден има преднина от 4.4 секунди по отношение на Яри-Мати Латвала с Toyota.

Естонецът с другата Toyota От Танак доминираше през петъчните и част от съботните спортни прави, само че през вчерашния ден следобяд получи щета в радиатора на автомобила. Ожие зае неговата позиция, само че Латвала стартира да съкратява дистанцията сред двамата. По-късно обаче неговата Yaris имаше дребен проблем със запалването и това му коства няколко секунди.

Латвала даде обещание, че ще се бори за успеха по време на последните пет прави в неделя. Като цяло след отдръпването на Танак топ 4 са разграничени от единствено 13.5 секунди. Третото място заема още един водач на Toyota - Есапека Лапи, до момента в който четвърти се подреди водачът на Citroen Крейг Брийн. На петата позиция остана и другият играч на френския отбор - Мадс Остберг.

WRC standings after SS18 -
1. Ogier 2h 31m 22.5sec
2. Latvala +4.4sec
3. Lappi +11.8sec
4. Breen +13.5sec
5. Østberg +34.1sec
6. Mikkelsen +36.5sec #WRC
— WRC (@OfficialWRC) October 6, 2018
Пилотът на Hyundai Андреас Микелсен откри ритъма си в събота и завоюва две етапни победи, с което напредна до шестото място. Зад него в подредбата се подреди съотборникът му Хейдън Падън. Лидерът в генералното класиране на Световния рали шампионат Тиери Нювил е девети в Уелс, откакто през вчерашния ден попадна в канавка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР