Пилотът на катастрофиралия в Черно море МиГ-29 не е оцелял.

...
Пилотът на катастрофиралия в Черно море МиГ-29 не е оцелял.
Коментари Харесай

Пилотът Валентин Терзиев не е оцелял

Пилотът на авариралия в Черно море МиГ-29 не е оживял. Това заяви военният министър Георги Панайотов в ефира на bTV, базирайки се на информация от виновните лица за издирвателната интервенция.

Въпреки това интервенцията ще продължи до откриването на останките на самолета и " черната му кутия ". Ако до четири дни тя не бъде открита, информацията ще бъде унищожена от морската вода.
 Стефан Янев: Няма положителни вести за водача на самолета МиГ-29 Обновена
Стефан Янев: Няма положителни вести за водача на самолета МиГ-29

Операцията по издирването продължава

Министърът разясни, че има оферти от съюзнически страни да дават качества за откриването ѝ. " Предложенията им не са свързани със качества, от които ние имаме потребност. В момента се работи на дълбочина 70 м. с български сили и средства, въпреки и не военни ", сподели още Панайотов.

Майор Валентин Димитров Терзиев (47 г.) е на военна работа от август 1998 година Завършил е Висшето военновъздушно учебно заведение " Г. Бенковски " със специализация летец-пилот във Военновъздушни сили. Целият му длъжностен стаж е минал в 3-а авиационна база Граф Игнатиево, където последната му заемана служба е шеф на щаб на ескадрила. Притежава класна компетентност " боен водач - първи клас ". Пилотирал е самолети МиГ-21 и МиГ-29. През годините е награждаван неведнъж от министъра на защитата, началника на защитата, командира на Военновъздушни сили и командира на авиобазата.
 Изследват открити остатъци в Черно море, където падна изтребител МиГ 29
Изследват открити остатъци в Черно море, където падна изтребител МиГ 29

Военноморски сили координира издирването

Припомняме, на 9 юни 2021 година сутринта бе обявено, че " при осъществяване на подготвителна задача над морската акватория на Република България, състава на българските Военновъздушни сили, е и е липсващ от радарите в 00:45 ч. ".

на самолета продължава втори ден. Вероятната причина за рухването на самолета е (или стар) арсенал.

Учението " Шабла 21 " включва взаимни стрелби на зенитен полигон на ВВС-Шабла. В него са взели участие и военнослужещи от 204-та авиобаза " Полковник-летец Миленко Павлович ", известна със остарялото си наименование Батайница, на сръбските Военновъздушни сили. В самото обучение " Шабла 2021 " са включени и от Съединени американски щати.

За отбягване на сходни произшествия в акваторията на Черно море през април разгласява ограничавания за напредване в региона - " Във връзка с Уведомително писмо на Командването на Военновъздушните сили - София, Общинска администрация - гр. Шабла Ви осведоми, че в интервала от 07.06. до 11.06.2021 година, с авариен ден 12.06.2021 година, в региона на Зенитен полигон на Военновъздушни сили - Шабла и прилежащата акватория на Черно море, ще се проведат бойни стрелби с формирования за Противовъздушна отбрана ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР