Пилотът на катастрофиралия в Черно море МиГ-29 майор Валентин Терзиев

...
Пилотът на катастрофиралия в Черно море МиГ-29 майор Валентин Терзиев
Коментари Харесай

Майор Валентин Терзиев не е оцелял след инцидента с МиГ-29

Пилотът на авариралия в Черно море МиГ-29 майор Валентин Терзиев не е оживял, оповестиха от Министерството на защитата. Въпреки това интервенцията ще продължи до откриването на останките на самолета и черната му кутия.

При издирвателната интервенция се откри, че майор Терзиев е умрял на 9 юни при осъществяването на подготвителния полет за пукотевица по въздушна цел (светеща парашутна мишена) в нощни условия, прецизират от военното министерство.

Майор Валентин Димитров Терзиев (47 г.) е на военна работа от август 1998 година Завършил е Висшето военновъздушно учебно заведение „ Г. Бенковски “ със специализация летец-пилот във Военновъздушни сили. Целият му длъжностен стаж е минал в Трета авиационна база „ Граф Игнатиево “, където последната му заемана служба е шеф на щаб на ескадрила. Притежава класна компетентност „ боен водач – първи клас “. Пилотирал е самолети МиГ-21 и МиГ-29. През годините е награждаван неведнъж от министъра на защитата, началника на защитата, командира на Военновъздушни сили и командира на авиобазата.

По време на службата си във Военновъздушни сили и до последния си подготвителен полет майор Терзиев извършва отговорно и професионално дилемите по отбрана на неприкосновеността на въздушното пространство на България, показват от МО.

Поклон пред паметта му!

Сред откритите остатъци от падналия край Шабла МиГ-29 има и биологичен материал, възложен за ДНК експертиза, стана ясно по-рано през днешния ден. В интервенцията по издирването се включиха и морски компании, както и Институтът по океанология.

Няма нови находки от падналия аероплан, заяви за БНР началникът на защитата Емил Ефтимов, който посочи, че представители на компанията, която даде своя профилирана техника за осъществяване на подводния оглед в двата контакта, локализирани в региона на търсенето, към този момент е на мястото и работи.

„ Извършваме спомагателна съгласуваност с групата за следствие на произшествия с летателна техника, с цел да можем още по-прецизно въз основата на разбора на експертите по вероятния маньовър на самолета да уточняваме регионите за търсене “.

Не може да се уточни краен период на търсенето на останките на самолета, защото би трябвало да бъде открита черната кутия, с цел да стане ясна повода за случая.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР