Пилотът на КА-2 Рейсинг Тийм Константин Маршавелов стартира по най-добрия

...
Пилотът на КА-2 Рейсинг Тийм Константин Маршавелов стартира по най-добрия
Коментари Харесай

Константин Маршавелов стартира сезона с победа

Пилотът на КА-2 Рейсинг Тийм Константин Маршавелов започва по най-хубавия метод сезон 2019, откакто завоюва надпреварата на писта " Лики Моли " – първи кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут.

Четирикратният първенец в серия Макси започва в надпреварата от първа позиция. Той завоюва съботните квалификации, постигайки време 1:02.070 мин. Времето му бе с над секунда и половина по-добро от това на втория в сесиите за систематизиране местата на решетката.

В днешното съревнование водачите трябваше да създадат 24 обиколки на трасето. Пловдивчанинът не стартира конкуренцията по най-убедителния метод, откакто на старта бе изпреварен от Румен Киров. До средата на първата обиколка обаче, той си върна първото място и в оставащите километри до финала не изпусна лидерската позиция нито за момент. Маршавелов приключи надпреварата с задатък от малко над 30 секунди пред втория. По време на конкуренцията той съумя да усъвършенства и времето си от квалификациите, като записа най-хубаво достижение от 1:01.167 мин.

Следващото съревнование, в което Константин Маршавелов ще вземе присъединяване, е писта Русе – този старт ще се организира на 22-23 юни.

Технически проблем попречи на Иван Влъчков да приключи надпреварата в серия Туринг на писта. Влъчков, който е троент първенец в своя клас, започва от полпозишън със своята Хонда Сивик и поведе в конкуренцията.

След 2 обиколки обаче водачът на Дамасцена Алба остана без компресия на първи цилиндър и спря. В конкуренцията не взе участие ветеранът Стоян Апостолов след блокиране на мотора през вчерашния ден.

Надпреварата завоюва Давид Будев с Хонда Сивик. Втори остана Емил Иванов с Хонда Сивик, а трети - Минко Минков с Опел Астра.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР