Пилотът на Хюндай Есапека Лапи даде най-доброто време в шейкдауна

...
Пилотът на Хюндай Есапека Лапи даде най-доброто време в шейкдауна
Коментари Харесай

Есапека Лапи с най-добро време на шейкдауна преди рали Сардиния

Пилотът на Хюндай Есапека Лапи даде най-хубавото време в шейкдауна преди шестия кръг за сезон 2023 в Световния рали шампионат (WRC) – рали „ Сардиния “ този уикенд.

Финландецът реализира 1:45.9 в своето трето минаване на дългата 2.87 километра подготвителна права, с цел да победи с 0.6 секунди своя съотборник Тиери Нювил, чието топ време също бе реализирано в третото минаване. Трети в шейкдауна се класира Себастиен Ожие от Тойота, който изостана с 1.2 секунди от Лапи и също направи три минавания, само че даде своето най-хубаво време във втория си опит.

Четвърти и пети в шейкдауна се класираха Пиер-Луи Лубе от М-Спорт и третият водач на Хюндай Дани Сордо, които бяха със надлежно 1.2 и 1.5 секунди по-бавни от Лапи. Подобно на финландеца двамата също записаха своите рекордни достижения в третото минаване на шейкдауна.

Лидерът в генералното класиране в WRC преди рали „ Сардиния “ Кале Рованпера (Тойота) остана шести с шейкдауна, на 1.7 зад Лапи, а неговият непосредствен преследвач в разногласието за купата Ойт Танак (М-Спорт) даде осмото време, на тъкмо 2.0 зад Лапи. Между двамата съумя да се подреди Такамото Кацута (Тойота), който изостана с 1.8 от водача Лапи.
 Рованпера: Не мисля, че мога да печеля в Сардиния Рованпера: Не мисля, че мога да печеля в Сардиния
Рали „ Сардиния “ стартира в 19:05 часа българско време довечера със суперспециалния стадий в Олбиа, който ще бъде с дължина от единствено 3.2 километра. Същинската част на съревнование ще стартира на следващия ден, когато са планувани шест прави с обща дължина от 138.04 километра. Утрешния ден ще включва и двете минавания на дългата 49.9 километра „ Монте Лерно “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР