Пилотът на Hyundai Дани Сордо поведе на рали Португалия –

...
Пилотът на Hyundai Дани Сордо поведе на рали Португалия –
Коментари Харесай

Пълно фиаско за Toyota на рали Португалия, Дани Сордо начело

Пилотът на Hyundai Дани Сордо поведе на рали Португалия – шести кръг от календара на сезон 2018 в Световния рали шампионат (WRC), до момента в който двама от водачите на Toyota трябваше да прекратят присъединяване си още по средата на първия спортен ден. От четири стадия до обяд цели четирима водачи поемаха водачеството. Сордо обаче оглави с по-голяма разлика последната права и излезе отпред с 4.6 секунди пред Крис Мийк от Citroen. Трети с втори Hyundai се подреди Хейдън Падън, който този уикенд е четвърти водач на отбора.
WRC standings after SS4: -
1. Sordo 48m 02.4sec
2. Meeke +4.6sec
3. Paddon +4.8sec
4. Ogier +7.3sec
5. Neuville +9.4sec #WRC
— WRC (@OfficialWRC) May 18, 2018
Световният първенец с Ford Себастиен Ожие съумя да минимизира негативите от това, че започва първи, и по средата на първия ден заема четвърто място. Основният му съперник за купата в генералното класиране Тиери Нювил (Hyundai) е пети, на две секунди зад французина и е следван от съотборника си Андреас Микелсен.

Крейг Брийн (Citroen) и Елфин Еванс (Ford) бяха окупирали места в топ 5 преди четвъртия стадий, само че на него срещнаха усложнения и в последна сметка останаха надлежно седми и осми.

За Toyota сутринта бе повече от ужасна, откакто две от колите й стопираха още в първите два стадия. Най-бързият водач в шейкдауна От Танак удари леко канара до пътя и повреди охладителната система на автомобила. Яри-Мати Латвала пък повреди окачването на своята Yaris и по този начин Есапека Лапи остана единственият водач на японския конструктор, заемащ едвам 11-а позиция.

#WRClive #RallydePortugal pic.twitter.com/siM3TQJee8
— WRC (@OfficialWRC) May 18, 2018
Images of @OttTanak stopped on SS2 #rallydeportugal #wrc #wrclive pic.twitter.com/pUYnFwFKPF
— WRC (@OfficialWRC) May 18, 2018
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР