Пилотът на Honda Щефан Брадъл, който стартира в Гран При

...
Пилотът на Honda Щефан Брадъл, който стартира в Гран При
Коментари Харесай

Щефан Брадъл бе обвинен в тежката катастрофа на Бърно

Пилотът на Honda Щефан Брадъл, който започва в Гран При на Чехия с уайлдкард, бе упрекнат за злополуката на старта на надпреварата. Брадъл се удари в водача на Yamaha Маверик Винялес и водача на КТМ Брадли Смит на третия завой, което аргументи ранното отпадане и на тримата. Това е втората сходна злополука в последните няколко надпревари в шампионата, откакто Пол Еспаргаро удари дуото на Suzuki Алекс Ринс и Андреа Яноне в Германия.

Пилотът на Ducati Джак Милър, който видя от близко злополуката и съвсем бе замесен в нея, изрази и своето мнение.

" Стана тъкмо пред мен и трябваше да понижа внезапно, с цел да я избегна. Брадъл искаше да изпревари всички ни едновременно. Той удари Смит, а след това те бутнаха и Маверик. Беше дребна, само че тежка злополука ", съобщи Милър.
#MotoGP DISASTER!

Maverick Vinales' weekend goes from bad to worse as he crashed out with Bradley Smith and Stefan Bradl!#MotoGP pic.twitter.com/DZyqyymOpn
— FOX Sports LIVE! (@FSAsiaLive) August 5, 2018
Друг директен очевидец – Франко Морбидели показа в конференцията след финала, че Брадъл е влезнал в завоя с прекомерно висока скорост.

Брадъл, който започва за повторно тази година, счита, че е ударен откъм гърба. Германецът е изискал повече информация от спортната комисия, само че липса на точни фрагменти от случая слага загадъчен знак върху случилото се.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР