Пилотът на хеликоптера, който катастрофира с баскетболната звезда Коби Брайънт,

...
Пилотът на хеликоптера, който катастрофира с баскетболната звезда Коби Брайънт,
Коментари Харесай

Грешки на пилота причинили катастрофата с Коби Брайънт

Пилотът на хеликоптера, който катастрофира с баскетболната звезда Коби Брайънт, щерка му и още седем души, евентуално се е дезориентирал от мъгла, съпътствала съдбовния полет. Това оповестиха проверяващи сигурността на полета.

Ара Зобаян е летял по разпоредбите за образни полети и би трябвало да е виждал накъде отива, счита Робърт Съмуолт, шеф на Националния съвет за сигурност на превоза (NTSB), представен от „ Гардиън “.

Пилотът насочил летателния уред към внезапно нанагорнище нагоре, само че преди да пробие облаците, хеликоптерът Sikorsky S-76 внезапно се наклонил, предизвиквайки злополука, вследствие на която всички на борда починаха. Липсва и сложена черна кутия, която не е била наложителна.

В формалната си констатация от NTSB показват, че главната причина за злополуката най-вероятно е решението на Зобаян да лети в неприятни условия, „ което е довело до пространствена дезориентация на водача и загуба на надзор “. В такава обстановка човек губи визия за посоките, написа „ Би Би Си “.

Разследващите не са разкрили механични проблеми по хеликоптера. Съпругата на Коби, Ванеса, също счита, че виновността е на водача. До момента тя е завела каузи против близки на Зобаян, който също почина в злополуката, както и против фирмите, които са имали и оперирали летателното средство. Жалба е подадена и срещу управлението на шерифа на Лос Анджелис.

41-годишният Брайънт, щерка му Джиана, както и 7 техни другари починаха на път към юношески шампионат по баскетбол на 26 януари 2020 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР