Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел опита да

...
Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел опита да
Коментари Харесай

Фетел: Грешно е да се мисли, че Ферари може да печели навсякъде

Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел опита да овладее вълната от възторг измежду последователите на тима след трите следващи победи в шампионата. Германецът съобщи, че е неправилно да се счита, че сега отборът разполага с кола, която може да побеждава на всяко трасе.

В Сингапур 32-годишният немец постави завършек на 392-дневната суша без победа, като реализира триумф на трасе, където „ скудерията” не беше измежду любимците. Този факт, а също и част от изявленията, които дохвърчаха от лагерите на Мерцедес и Ред Бул, внезапно накараха всички да имат вяра, че борбата за купата ще се съживи макар сериозния задатък на Люис Хамилтън в шампионата.

„ Със сигурност резултатът ни дава повече убеденост, тъй като не се очакваше да бъдем мощни в Сингапур”, разяснява Фетел преди Гран При на Русия. „ Новите елементи сработиха в действителност добре и ни дадоха преимущество. Да се надяваме, че ще бъдем еднообразно мощни и в борбата за полпозишъна, и в самото съревнование (в Сочи – б.р.). Определено имам вяра, че има неща, които да подобрим, само че това е една добра стъпка.”

„ Има доста други позитиви с изключение на резултата. Мисля, че това несъмнено беше крачка във вярната посока. Би било обаче неверно да мислим, че единствено тъй като сме спечелили на два разнообразни вида писти, в този момент можем да печелим на всички места.”

„ Мисля, че Мерцедес към момента са в позиция да бъдат любимци на всяка писта през тази година. Те задават тона, те са отборът, който всеки желае да победи. Нашата цел е да се превърнем в този отбор, само че просто към момента не сме там. Определено ни следва доста работа, но виждаме признаци, че в случай че нещата се движат във вярната посока, няма да отнеме доста време на първо място да заработи”, добави Фетел.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР