Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел не е

...
Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел не е
Коментари Харесай

Фетел даде поводи за оптимизъм на Мерцедес

Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел не е доста сигурен в качеството на подобренията по неговата кола по повод работата с гумите. Германецът съобщи, че поради тях не е доста ясно къде ще се класира в диапазона първо-шесто място в Гран При на Испания.

Петъчният ден на тренировки беше напълно позитивен за сегашния първенец при конструкторите Мерцедес. Валтери Ботас беше най-бърз в утринната сесия, а следобяд неговият съотборник Люис Хамилтън оглави листата. И двете коли на немския отбор изглеждаха доста по-бързи от тези на „ черните кончета”, които имаха преимущество в миналите 4 старта дотук.

Началото на европейската част от календара във Ф1 постоянно е обвързвано с осъществяването на съществени ъпгрейди по колите, които евентуално могат да трансформират статуквото. Хамилтън, който взе първата си победа за акцията преди 2 седмици в Азербайджан, несъмнено наподобява по този начин, като че ли този път има причините самичък да кове ориста си на трасето, а не да зависи от събитията и събитията.

„ Всичко, което сложихме по колата, наподобява работи и това е важно”, сподели Фетел след петъчния ден. „ Смятам, че при работата с гумите настъпиха най-големи промени. Сега обстановката е прекомерно друга. Не мисля, че нещата са по-добри от преди.”

„ Колкото до измененията при огледалата за назад виждане (монтирани върху защитния ореол, а не върху корпуса на колата – б.р.), не са огромна работа. Преди ни беше много мъчно да следим колите зад нас. Сега огледелата са на по-добра позиция и мога да виждам по-добре под задното крило.”

„ Ако имаш доверие на колата си, няма причина да я притискаш оттатък лимита на този стадий. Нека се надяваме, че доверието ще си остане каквото беше в Баку, където можех да измъкна всичко, когато се постановяваше.”

„ Трасето в Барселона беше много хлъзгаво и изпратихме ден на смесени усеща. Все по този начин работим по-колата и би трябвало да сме по-силни в събота. Нищо не ни идва наготово, тъй че би трябвало да се напънем. Сравнително удовлетворен съм от салдото на колата. Има място за усъвършенстване.”

„ Къде ще се озовем, не мога да кажа. Разликите са доста близки. Може да сме първи, може и да сме 6-ти. Това е вълнуващо”, приключи Фетел.

Квалификацията в Барселона е през днешния ден от 16 часа българско време. Насладете се на екшъна в Каталуня посредством директното предаване на DIEMA SPORT, а също и онлайн посредством GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР