Пилотът на Ферари Шарл Льоклер постигна първата си победа във

...
Пилотът на Ферари Шарл Льоклер постигна първата си победа във
Коментари Харесай

Първа победа на Льоклер във Формула 1

Пилотът на " Ферари " Шарл Льоклер реализира първата си победа във Формула 1. Той победи в Белгия, където се организира 13-ият старт от сезона.

Льоклер беше най-бърз в квалификациите, потегли първи и финишира на същата позиция. Така след 315 дни водач на " Ферари " още веднъж се качи на най-високото ходило на почетната стълбичка. Себастиан Фетел от същия отбор приключи 4-ти.

Актуалният първенец Люис Хамилтън с " Мерцедес " приключи втори, до момента в който неговият съотборник Валтери Ботас се подреди трети.

Снимка: Reuters

Надпреварата на именитата писта " Спа " стартира безредно, откакто още на първия завой част от водачите започнаха офанзива. Кими Райконен удари Макс Верстапен, а локалният любим не съумя да продължи, защото провалите по болида му бяха съществени.

Льоклер загуби лидерската си позиция при промяната на гумите, само че от " Ферари " подредиха на Фетел да го пусне напред, с цел да води борба с водачите на " Мерцедес ".

В последите обиколки Хамилтън стартира да настига родения в Монако водач, само че в последна сметка Льоклер съумя да задържи преднината си.

Следващият старт във Формула 1 е в Италия на 8 септември.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР