Пилотът на Ферари Шарл Леклер говори пред вестник La Gazzetta

...
Пилотът на Ферари Шарл Леклер говори пред вестник La Gazzetta
Коментари Харесай

Леклер: Купих си мотор на остров Бали

Пилотът на Ферари Шарл Леклер приказва пред вестник La Gazzetta dello Sport за Формула 1, за живота отвън надпреварите, връзките му с почитателите и даже за мода.

“Всеки път, когато идвам в Маранело, пред базата на Ферари постоянно ме чакат деца - описа Леклер. - В последните години известността на Формула 1расте съществено. Страхотно е да видиш по какъв начин пламват очите на децата, когато се снимаме дружно. За децата този дребен жест е изцяло задоволителен, а на мен не ми коства нищо да им подаря тази наслада. ”

Дали Шарл Леклер има талисмани, които да му оказват помощ в надпреварите?

“Като бях по-малък имах амулет, баба ми постоянно зашиваше един кръст в спортния ми гащеризон, под логата на спонсорите, само че когато тя умря стопирах с тази традиция - описа водачът на Ферари. - Най-много съм се вълнувал, когато влязох в академията за млади водачи на Ферари, още не бях водач на отбора, само че за мен това беше доста прочувствен миг. От дете бленувам да карам във Формула 1 и да съм водач на Ферари, влизането в академията беше доста значима крачка в кариерата ми и тогава мислех за татко ми, това беше наша обща фантазия - моя и негова. ”
 Леклер: Готов съм да се боря за купата Леклер: Готов съм да се боря за купата
Леклер описа и за обичаното оформление на каската си - оказа се, че това е шлемът, с който Шарл кара в Гран При на Франция през предходната година.

“На каската бяха портретите на татко ми и Жул Бианки - изясни Шарл. - Двамата бяха доста значими за мен, към този момент ги няма и двамата. А дизайнът на каската го вършим с Адриен Паво, който е отличен дизайнер. ”
 Леклер уточни обичаното си съревнование от сезон 2022 Леклер уточни обичаното си съревнование от сезон 2022
И най-после стигаме да транспортните средства в всекидневието на Леклер.

“Разбира се, карам Ферари - черно 488, имам и мотоциклет - удостовери водачът от Монако. - Защо черно Ферари ли? Тогава имах матова черна каска с флага на Монако, като червено-бялата лента започваше от предната част и стигаше до края на шлема. И по тази причина взех решение да си поръчам и кола в подобен чаят. Аз съм човек на настроенията. Така си купих и мотоциклета - на остров Бали. Бях там на отмора с другари, взех го чартърен, с цел да го покарам, само че доста ми хареса и взех решение да го купя и да го докарам в Монте Карло, като това се оказа ужасно премеждие. Това стана малко, откакто бих дебютирал във Формула 1 и на тази отмора бях поканил най-близките ми хора, за първи път бяхме отвън Европа и си прекарахме ужасно. ”

Леклер удостовери, че от време на време си приказва с Люис Хамилтън за мода.

“Да, обсъждаме марки, които ни харесват - съобщи Шарл. - Люис има доста добър усет, носи доста смели облекла и не се тормози да се яви с тях в падока. Преди време бях решил да пускам лична марка за облекла, само че се отхвърлих, може би ще опитвам по-нататък. В всекидневието избирам класическия жанр, само че също по този начин желая да има и някакъв креативен детайл. Благодарение на Формула 1 обикалям целия свят и разбрах, че да се обличаш добре има друго значение в другите култури, това беше през 2017, тогава модата ми стана забавна. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР