Пилотът на Ферари Себастиан Фетел заяви, че е доволен от

...
Пилотът на Ферари Себастиан Фетел заяви, че е доволен от
Коментари Харесай

Фетел: Щастлив съм заради отбора, а за мен – не чак толкова

Пилотът на Ферари Себастиан Фетел съобщи, че е удовлетворен от реализирана първа победа на своя отбор през сезон 2019 на Формула 1. Германецът обаче сподели, че щеше да бъде надалеч по-доволен, в случай че разполагаше с темпото да я реализира той самият.

В хода на надпреварата стана ясно, че неговият сътрудник Шарл Льоклер има доста по-големи шансове за крайния триумф и точно затова Фетел се съобрази със заповедите от бокса да го пропусне пред себе си в 27-ия от общо 44-те тура. Именно неголемия брой обиколки, в които германецът успяваше да държи зад себе си Люис Хамилтън и Валтери Ботас (Мерцедес) се оказаха основни.

„ За тима съм благополучен, за мен – не. Не разполагах с темпото да остана отпред. Обикновено работата с гумите не е проблем. Състезанието беше тежко”, разяснява Фетел.

„ Още от началото беше ясно, че аз няма по какъв начин да бъда в борбата, тъй че трябваше да работя в името на отбора. Имах доста компликации в завоите, а това разреши на Хамилтън да се приближи. Просто не можех да го удържам дълго време. Опитах се да направя по този начин, че той да загуби време и да основа задатък на Шарл. В края на краищата той самичък се пребори за успеха си”, добави Фетел.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР