Пилотът на Ферари Себастиан Фетел стана победител в 13-ия етап

...
Пилотът на Ферари Себастиан Фетел стана победител в 13-ия етап
Коментари Харесай

Фетел триумфира на Спа и записа 52-а етапна победа

Пилотът на Ферари Себастиан Фетел стана победител в 13-ия стадий от Формула 1 за сезона - Гран при на Белгия. Германецът изпревари в самото начало съперника си Люис Хамилтън и по превъзходен метод удържа преимуществото си до финала.

Място на подиума заслужи и водачът на Ред Бул Макс Верстапен, десетката допълниха Валтери Ботас, Серхио Перес, Естебан Окон, Ромен Грожан, Кевин Магнусен, Пиер Гасли и Маркус Ериксон. Вследствие на злополука още на старта, надпреварата не съумяха да продължат Фернандо Алонсо, Шарл Льоклер и Нико Хюлкенберг.

Този триумф е трети за Фетел на пистата " Спа-Франкоршан ", толкоз има и Хамилтън. Немският играч записа пета победа за сезона и 52-а в кариерата си, с което се настани на трето място в историята на Ф1 - повече първи места от него имат единствено Михаел Шумахер (91) и Хамилтън (67). Британецът продължава да води в генералното класиране с 231 точки, немецът е втори с 214, на трета позиция е Кими Райконен със 146. Следващият стадий ще се организира в интервала 31 август - 2 септември в Италия на пистата в Монца. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР