Пилотът на Ферари Себастиан Фетел спечели квалификацията за Гран при

...
Пилотът на Ферари Себастиан Фетел спечели квалификацията за Гран при
Коментари Харесай

Фетел защити рекорд и тръгва първи в Мексико

Пилотът на Ферари Себастиан Фетел завоюва квалификацията за Гран при на Мексико във Формула 1 и ще застане първи на стартовата решетка на следващия ден. Германецът завъртя най-бързата си обиколка за 1:16.488 минута и отмъкна под носа полпозишъна на Макс Верстапен, който със своя болид на Ред Бул даде с 0.086 секунди по-слаб резултат.

Устремилият се към международната купа водач на Мерцедес Люис Хамилтън не съумя да усъвършенства времената на първите двама и ще стартира конкуренцията от третата позиция. Четвърти на решетката е финландският водач на „ сребърните стрели ” Валтери Ботас, а пети ще започва сънародникът му Кими Рйаконен с Ферари.

Първата десетка на старта допълват Естебан Окон с Форс Индия, Даниел Рикардо с Ред Бул, водачите на Рено Нико Хюлкенберг и Карлос Сайнц, както и Серхио Перес от отбора на Форс Индия.

С полпозишъна Фетел отбрани личния си връх за най-млад водач, който печели подготовка преди съревнование във Формула 1. Германецът направи това през 2008 година на пистата „ Монца ” в Италия, когато бе на 21 години и 72 дни. Ако 20-годипният Макс Верстапен бе спечелил квалификацията в Мексико, щеше да усъвършенства това достижение.

След края стюардите оповестиха, че проверяват Макс Верстапен по съмнение, че е попречил на Ботас при започване на третата част от квалификацията.

  Резултати, стратегия и класиране във Формула 1 

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР