Пилотът на Ферари Карлос Сайнц е на мнението, че потенциален

...
Пилотът на Ферари Карлос Сайнц е на мнението, че потенциален
Коментари Харесай

Сайнц: Лошият старт няма да ни извади от битката за титлата

Пилотът на Ферари Карлос Сайнц е на мнението, че евентуален неприятен старт на сезон 2023 от него и съотборника му Шарл Леклер няма да извади двамата от борбата за международната купа във Формула 1.

На фона на показаното по време на предсезонния тест в Бахрейн през предходната седмица доста експерти споделиха своето мнение, че Ред Бул ще задава темпото при започване на акцията. След случилото се през 2022 година обаче, когато Леклер завоюва две от първите три надпревари, а Макс Верстапен не финишира два пъти, Сайнц е сигурен, че борбата за купата няма да бъде решена още след първите стартове. 
 Шарл Леклер убеден, че Ферари има сили за двете трофеи във Формула 1 Шарл Леклер убеден, че Ферари има сили за двете трофеи във Формула 1
„ Това, което научихме през предходната година е, че успеха в първото надпревари не ти подсигурява купата. Отпадането с двете коли в първия старт също не значи, че няма да спечелиш купата. Точно това се случи предходната година сред нас и Ред Бул, а всички знаем по какъв начин приключиха нещата.

„ Каквото и да се случи в това първо съревнование, ние би трябвало да останем скромни и да продължим да работим по проекта си за развиване, защото шампионатът не се печели в първото съревнование. След него има още 22 “, съобщи испанецът преди началото на уикенда за Гран При на Бахрейн.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР