Пилотът на Еко BMW Motorrad Мартин Чой спечели поредната си

...
Пилотът на Еко BMW Motorrad Мартин Чой спечели поредната си
Коментари Харесай

Мартин Чой за пореден път триумфира в Долна Митрополия

Пилотът на Еко BMW Motorrad Мартин Чой завоюва следващата си победа в клас Superbike 1000, по време на четвъртия кръг от BMU европейския шампионат на писта 2020 година и европейския шампионат на Супермото, които се организираха на 12 и 13 септември на летищен комплекс Долна Митрополия. Така, многократният първенец се приближи с една крачка до следващата си купа.

„ Всяка победа на родна земя е извънредно скъпа за мен, а Долна Митрополия има особено място в сърцето ми. Сезонът е тежък и програмата ми през идващите месеци е извънредно интензивна и променлива. Налага се да решаваме участията безусловно от през днешния ден за на следващия ден – според от това по какъв начин се развива обстановката. Въпреки това не преставам със мощен хъс, с помощта на сериозната ми подготовка, отличния ми екип и поддръжката на дългогодишните ми спонсори ЕКО България “, показа Мартин Чой.

Още от началото на надпреварата Мартин Чой сподели, че се намира в извънредно добра форма. Благодарение на майсторското си каране, след края на 12-те обиколки, той се качи на първото място, оставяйки Иван Грозев и Димитър Митов на второ и трето място. Общо 90 водача от България, Румъния, Чехия, Русия и Турция взеха присъединяване в другите класове и дисциплини и зарадваха публиката със противоречиви съревнования.

Мартин Чой по всяка възможност ще пропусне кръга от международния шампионат за устойчивост, който би трябвало да се организира на пистата в Ещорил на 27 септември, защото надпреварата съответствува с кръга от BMU шампионата в Румъния. Решението ще бъде взето безусловно в последния миг.

В началото на месеца Чой се завърна от присъединяване си в именитото съревнование „ 24 часа на Льо Ман “. Заради отличното си показване – 24-о място в генералното класиране и 12-о в клас Суперщок, Чой получи директна покана да кара следващата година с цялостна стратегия в Световния шампионат за устойчивост като част от екипа на ENERGIE ENDURANCE 91.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР