Пилотът на един от двата самолета Боинг F/A-18E/F Super Hornet

...
Пилотът на един от двата самолета Боинг F/A-18E/F Super Hornet
Коментари Харесай

Пилот на изтребител от ВМС на САЩ се задуши в небето над Сирия

Пилотът на един от двата самолета " Боинг " F/A-18E/F Super Hornet на американския флот е почувствал дефицит на О2 по време на задача в небето над Сирия и е направил спешно кацане на авиобазата Инджирлик в Турция, оповестява The War Zone.

След кацането водачът не е могъл да излезе от кокпита независимо. Пристигналите неотложно лекари са разкрили признаци на хипоксия (медицински термин, с който се значи незадоволителното доставяне с О2 на кафези, тъкани, органи или целия организъм.). Другият изтребител също се върнал незабавно в базата.

От Военноморски сили на Съединени американски щати са удостоверили случая пред изданието. Анонимни източници на The War Zone са декларирали, че в началото полетът на двата F / A-18E / F Super Hornet, бил отсрочен заради нередовност на кислородната система на един от изтребителите, а след това тази нередовност била открита и във втория аероплан към този момент по време на полета.

Инцидентът с двата F / A-18E / F Super Hornet от 136-та ескадрила, която е в състава на ударната група на Военноморски сили на Съединени американски щати,, водена от самолетоносача " Хари Труман " е станал на 7 март, само че едвам в този момент става притежание на обществеността.

През последните години, " физиологичните случаи " (внезапно утежняване на здравословното положение на водача, намиращ се е в пилотската кабина на аероплан и проявяващи се по-специално в замаяност, изтръпване пръстите на ръцете и нарушавания на зрението) са били регистрирани, да вземем за пример, на самолетите от американския флот F / A-18 Хорнет, EA- 18G Growler, T-45 Goshawk и F-35 Lightning II.

Според военния доктор и полковник от Военновъздушните сили на Съединени американски щати Джей Флотмана, случаите пораждат от взаимоотношението на авиационните системи на изтребителите, физическите условия на полета и оборудването на екипажа, които дружно оказват " надълбоко въздействие " на човешките физиологични системи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР