Пилотът на Дукати Хорхе Лоренсо заяви, че за момента не

...
Пилотът на Дукати Хорхе Лоренсо заяви, че за момента не
Коментари Харесай

Хорхе Лоренсо няма да помага на Довициозо в битката за титлата в MotoGP

Пилотът на " Дукати " Хорхе Лоренсо съобщи, че за момента не счита да оказва помощ на съотборника си Андреа Довициозо в борбата за купата в MotoGP. Испанецът е безапелационен, че не би отстъпил позицията си, в случай че му се отдаде късмет за победа в идващите две надпревари.

До края на сезона в МotoGP остават три старта - Гран при на Австралия (22 октомври), Малайзия (29 октомври) и Валенсия (12 ноември). Битката за купата се завърза след триумфа на Довициозо в Япония предишния уикенд. Италианецът изостава с 11 точки от първенеца Марк Маркес.

" Вероятно няма да жертвам победа в идващите две надпревари. Ще бъде друго във Валенсия, само че за момента, в случай че имам късмет за победа, няма да отстъпя позицията си. Ако се борим за друго място може би ще го направя ", сподели Лоренсо пред motorsport.com.

Трикратният първенец в MotoGP търси своята първа победа с тима на " Дукати ". Лоренсо изпитва компликации, откогато мина при италианския отбор при започване на сезона след девет години в " Ямаха ". Той е седми с 116 точки, а най-хубавите му представяния са две трети места на Херес и Арагон.

" Пропуснахме някои положителни шансове, само че знам, че би трябвало да виждам напред и да се съсредоточвам върху това, какво мога да направя в сегашното ", добави испанецът.

Лоренсо е доста непосредствен другар на Маркес. Двамата завоюваха последните две трофеи по подобен метод, побеждавайки с доста дребна разлика Валентино Роси. През 2015 година водачът на " Хонда " оказа помощ на Лоренсо в борбата със съотборника му от " Ямаха ", откъдето идва и огромната омраза на Маркес и Роси. През предишния сезон Лоренсо, който към този момент знаеше, че напуща " Ямаха " оказа помощ на сънародника си, печелейки последното съревнование.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Авто-мото (1476)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР