Пилотът на Ducati Андреа Довициозо вече води преговори с Honda

...
Пилотът на Ducati Андреа Довициозо вече води преговори с Honda
Коментари Харесай

Довициозо чака оферта от Ducati, води преговори с отбори от MotoGP

Пилотът на Ducati Андреа Довициозо към този момент води договаряния с Honda и Suzuki за нов контракт в MotoGP. Италианецът изненада с извънредно показване през 2017 година, когато бе извънредно покрай спечелването на международната купа след шест победи, а също така стартира сезон 2018 с успех в Катар над главния си съперник Марк Маркес. Въпреки последните си забележими и безапелационни триумфи от Ducati към момента не са отправили оферта към него, а контрактът му изтича в края на 2018-а, както и на множеството водачи от стартовата решетка на кралския клас. Въпреки полемиките с другите два тима за Дови остава приоритет оставането в италианския отбор.
Team victory. #Dovi04 #DesmoDovi #AD04 #ForzaDucati #MotoGP #Alpinestars #SuomyHelmets #RedBull #OldWildWest #FerrettiYachts #Mondottica #QatarGP
Ph. @calloalbanese pic.twitter.com/ubHXaPRIxy
— Andrea Dovizioso (@AndreaDovizioso) March 18, 2018
Настоящият съотборник на Дови е петкратният международен първенец Хорхе Лоренсо, който пристигна от Yamaha и също би трябвало да си подсигурява спортно място за 2019 и 2020 година. По непотвърдена информация се счита, че идването на Лоренсо коства на Ducati по 12 млн. евро на година. В същото време Autosport твърди, че Андреа получава годишно по 2 млн. евро. Разликата в представянето сред двамата водачи бе шокиращо голяма предходната година, и то в интерес на италианеца.

След сериозната си поръчка за купа евентуално Довициозо няма да прави взаимни отстъпки със себе си във връзка с изискванията по контракта. Вече започнаха да се запълват места в шампионата. Yamaha подсигури спортната си двойка до края на 2020 година, удължавайки договорите на Валентино Роси и Маверик Винялес. Honda направи същото със международния първенец Марк Маркес и ползата къде ще продължи кариерата с в MotoGP Довициозо става все по-голям.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР