Пилотът на Citroen Мадс Остберг се превърна в лидер на

...
Пилотът на Citroen Мадс Остберг се превърна в лидер на
Коментари Харесай

Мадс Oстберг поведе на рали Австралия, драма за Нювил

Пилотът на Citroen Мадс Остберг се трансформира в водач на рали Австралия – финален кръг от календара на Световния рали шампионат (WRC) за сезон 2018. След осемте петъчни стадия Остберг натрупа удовлетворена преднина, до момента в който кандидатът за купата от Hyundai Тиери Нювил се удари в купа сено, а по-късно повреди гума и задното си окачване при скок.
SS6: wheel damage for @thierryneuville #wrc #wrclive @RallyAustralia pic.twitter.com/LRhW4EUc14
— WRC (@OfficialWRC) November 16, 2018
Лидерът Остберг започва финален в петък поради мястото си в генералното класиране и точно това му оказа помощ да натрупа задатъка си от 6.8 секунди по отношение на втория в подредбата - съотборника си Крейг Брийн. Трети се подреди Яри-Мати Латвала с Toyota.

WRC standings after SS8 -
1. Østberg 53m 37.4sec
2. Breen +6.8sec
3. Latvala +8.7sec
4. Paddon +12.5sec
5. Tänak +16.9sec
6. Lappi +28.3sec
Ogier is 7th and Neuville is 10th #WRC
— WRC (@OfficialWRC) November 16, 2018
В събота и неделя Нювил има сложна задача като би трябвало да работи повече и да поеме опасности, с цел да навакса сложния си шести стадий. В момента той се намира на десетата позиция на закъснение от 1:12 минути по отношение на първата позиция. Състезателният ден стартира с борба за първото място сред водача в генералното класиране на WRC Себастиен Ожие и Нювил. След неприятностите, които срещна водачът на Hyundai, той изостана с 40 секунди от Ожие. Французинът също е заплашен, защото заема едвам седма позиция.



" Аз натискам като вманиачен. Следобед бях даже по-бърз от сутринта. Карам на лимита си, даже при скоковете ", разкри Ожие.

През целия петък От Танак с Toyota бе най-бързият водач от кандидатите за купата в шампионата. Той заема пета позиция с закъснение от 16.9 секунди по отношение на Остберг, само че и с щета в мотора на своята Yaris. Между водещото трио и Танак стои водачът на Hyundai Хейдън Падън. Зад Танак се подреди съотборникът му Есапека Лапи, който също получи механически проблем, откакто вода влезе в мотора му.

BIG moment for @OttTanak in SS3 SHERWOOD 1 @RallyAustralia now live on https://t.co/twccZ0hRvh #WRC #WRClive #ChampionshipBattle pic.twitter.com/Mb5XsW7jeb
— WRC (@OfficialWRC) November 15, 2018
Съотборниците на Ожие Елфин Еванс и Теему Сунинен заемат двете позиции зад французина, като и двамата понижиха скоростта си в края на спортния ден, с цел да може Ожие да мине пред тях.

Третият водач на Hyundai Андреас Микелсен претърпя злополука и завърши прибързано присъединяване си за деня в Австралия. Норвежецът попадна в канавка и с изключение на повредата в окачването, бе засегнал и радиатора.

SS3 @AMikkelsenRally #wrc #wrclive pic.twitter.com/ii97zGjpbK
— WRC (@OfficialWRC) November 16, 2018
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР