Пилотът на Chip Ganassi Racing, Скот Диксън триумфира в първото

...
Пилотът на Chip Ganassi Racing, Скот Диксън триумфира в първото
Коментари Харесай

Диксън остана непобедим през 2020 в Индикар

Пилотът на Chip Ganassi Racing, Скот Диксън победи в първото Индикар на Роад Америка, като по този метод остана непобеден от началото на сезона.

Петкратният първенец се поздрава със своя трети триумф за сезона след положително каране, съвършена тактика и шанс. Новозеландецът потегли от девета позиция, само че в първите два стинта съумя да се изкачи до шестата позиция след деликатно преценено каране.

При вторите влизания за гуми и гориво, Диксън и неговият екип избраха пресичащата тактика, която го изкачи до второто място зад Уил Пауър (Team Penske), като и двамата се възползваха от грешката на лидера от първата половина на надпреварата, Джозеф Нюгардън (Team Penske), който изгаси своя автомобил при потеглянето от пит стопа и загуби близо 20 секунди.

Втората половина на съревнование бе накъсан от три интервала с кола за сигурност, като първата от тях бе тъкмо по време на прозореца за последните прекъсвания. При тях Диксън съумя да прескочи Пауър, с помощта на мълниеносен стоп от неговия екип и неточност на този на австралийския му сътрудник.

Трети на подиума зад Диксън и Пауър се подреди новакът Алекс Палоу (Dale Coyne Racing), който направи превъзходно изпреварване от външната страна на първия завой против Райън Хънтър-Рей (Andretti Autosport) при последния рестарт на съревнование, шест обиколки преди неговия край.

Втората конкуренция от уикенда в Уисконсин започва в неделя от 19:00 часа българско време.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР